Bereidingswijze
Doe het blik gecondenseerde melk in een pan, voeg 2,5 blik gewone melk toe en breng tegen de kook. Meng in een aparte schaal de maizena, bloem, zout, eieren, vanille-essence/suiker, en laatste 1/2 blikje melk (koud dus!).
Dit mengsel toevoegen aan de warme melk en aan de kook brengen.
Het geheel gedurende 10 minuten al roerend zachtjes doorkoken.
Boter toevoegen en van het gas nemen. Laten afkoelen.
Het halve pak mariakoekjes verkruimelen en de bodem van de springvorm hiermee bedekken.
De afgekoelde taartvulling eroverheen verdelen en verder laten opstijven.
Bestrooien met kaneel.
Dit mengsel toevoegen aan de warme melk en aan de kook brengen.
Het geheel gedurende 10 minuten al roerend zachtjes doorkoken.
Boter toevoegen en van het gas nemen. Laten afkoelen.
Het halve pak mariakoekjes verkruimelen en de bodem van de springvorm hiermee bedekken.
De afgekoelde taartvulling eroverheen verdelen en verder laten opstijven.
Bestrooien met kaneel.
Aantal personen
12.00
Vertel iets leuks over dit recept
Bakken zonder oven
Ingrediënten
1 blik gecondenseerde melk
3 blikken gewone melk (blikje van gecondenseerde melk gebruiken om af te meten)
3 eetlepels maizena
1 a 2 eetlepels bloem
1 theelepel zout
2 eieren
1 theelepel vanille-essence of 1 zakje vanillesuiker
2 eetlepels boter
1/2 pak verkade mariabiscuit
kaneel
3 blikken gewone melk (blikje van gecondenseerde melk gebruiken om af te meten)
3 eetlepels maizena
1 a 2 eetlepels bloem
1 theelepel zout
2 eieren
1 theelepel vanille-essence of 1 zakje vanillesuiker
2 eetlepels boter
1/2 pak verkade mariabiscuit
kaneel
Hulpmiddelen & keukengerei
springvorm
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Afrikaans
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1423357
Homepage ID
875261
Teller
593
Bron
Recept van de Zuid-Afrikaanse schoonzus van m'n zus.
Drank
Uit
Bookmarked
4
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid