Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 220 graden
Vet de quichevorm in
Verkruimel het brood in de keukenmachine.
Voeg de noten en tijm toe en maal alles fijn.
Meng er nu 1 ei en de gesmolten boter door.
Doe dit mengsel in de quichevorm en maak er een taatrtbodem met opstaande rand van.
Bak deze bodem in circa 10 minuten in het midden van de oven.
Haal de vorm uit de oven en laat hem afkoelen.
Doe je dit een dag van te voren zet de vorm dan afgedekt in de koelkast.
Draai de oven naar 200 graden.
Kook de broccoliroosjes 3 minuten. Spoel ze af met koud water. Laat de roosjes goed uitlekken.
Verdeel de broccoli en de wortelsliertjes over de quichebodem. Verdeel er de spek over.
Klop de eieren los met de kookroom, de helft van de kaas, zout, peper en kerriepoeder. Giet dit over de quiche heen en bestooi het met de rest van de kaas.
Bak de taart in 25 minuten goudbruin en gaar in het midden van de oven.
Leg eventueel de laatste 10 minuten baktijd een stukje aluminiumfolie over de taart, voor het geval hij te donker wordt.
Vet de quichevorm in
Verkruimel het brood in de keukenmachine.
Voeg de noten en tijm toe en maal alles fijn.
Meng er nu 1 ei en de gesmolten boter door.
Doe dit mengsel in de quichevorm en maak er een taatrtbodem met opstaande rand van.
Bak deze bodem in circa 10 minuten in het midden van de oven.
Haal de vorm uit de oven en laat hem afkoelen.
Doe je dit een dag van te voren zet de vorm dan afgedekt in de koelkast.
Draai de oven naar 200 graden.
Kook de broccoliroosjes 3 minuten. Spoel ze af met koud water. Laat de roosjes goed uitlekken.
Verdeel de broccoli en de wortelsliertjes over de quichebodem. Verdeel er de spek over.
Klop de eieren los met de kookroom, de helft van de kaas, zout, peper en kerriepoeder. Giet dit over de quiche heen en bestooi het met de rest van de kaas.
Bak de taart in 25 minuten goudbruin en gaar in het midden van de oven.
Leg eventueel de laatste 10 minuten baktijd een stukje aluminiumfolie over de taart, voor het geval hij te donker wordt.
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Deze quiche komt ook op mijn verjaardagsbuffet te staan.
Ingrediënten
5 sneetjes bruinbrood (maisbrood kan ook)
75 gram gemengde noten (bv walnoten, hazelnoten, cashewnoten)
1 eetlepel tijmblaadjes (vers of gedroogd)
5 eieren
50 gr gesmolten boter
300 gram broccolieroosjes
250 gram wortel (door de grove rasp van de keukenmachine)
150 gram ontbijtspek, in reepjes gesneden
150 ml kookroom
175 gram geraspte oyde boerenkaas
75 gram gemengde noten (bv walnoten, hazelnoten, cashewnoten)
1 eetlepel tijmblaadjes (vers of gedroogd)
5 eieren
50 gr gesmolten boter
300 gram broccolieroosjes
250 gram wortel (door de grove rasp van de keukenmachine)
150 gram ontbijtspek, in reepjes gesneden
150 ml kookroom
175 gram geraspte oyde boerenkaas
Hulpmiddelen & keukengerei
quichevorm of lage spring/taart vorm van 26 cm doorsnede
keukenmachine
keukenmachine
Leuke tips
Snij er punten van en zet de quiche op het buffet.
Bereidingstijd
30-60 min
Soort gerecht / gang
Buffet
Recept ID
1423069
Homepage ID
841731
Teller
70
Bron
uit Boodschappen, iets aangepast
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid