Mini aardappel-quiches

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 07/28/2014 - 22:19
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Vet de muffinvorm en de papieren cakevormpjes licht in met boter.
Schil de aardappelen, spoel de aardappelen af en rasp ze in de keukenmachine.
Doe de aardappelrasp in een kom en meng de rozemarijn, olie en eventueel zout er door heen.
Verdeel de rasp over de 12 bakjes, duw het aan tot circa 2 cm dikte.
Zet de vorm ongeveer 15minuten in het midden van de oven tot de aardappel goudbruin gekleurd is.
Neem de vorm uit de oven.
Verlaag de temperatuur van de oven naar 175 graden.
Snijd ondertussen het spek in stukjes. 
Verhit een koekenpan en bak het spek in 6 minuten krokant. 
Snij de bosui in ringetjes.
Rasp de kaas.
Meng de eieren met de kookroom en de kaas.
Verdeel de bosui en spek over de 12 bakjes.
Schenk het eimengsel erover.
Bak de quiches in het midden in circa 15 minuten gaar.
Iets af laten koelen en met een lepeltje uit de vorm halen.
Aantal stuks
12.00
Vertel iets leuks over dit recept
Leuke, lekkere, kleine hartige taartjes. Om je vingers bij af te likken :)
 
Ingrediënten
600 gram kruimige aardappelen
2 theelepels rozemarijn
3 eetlepels zonnebloemolie
100 gram ontbijtspek
3 bosuitjes
75 gram Parmazaanse kaas
3 eieren
125 ml kookroom
boter om in te vetten
Hulpmiddelen & keukengerei
keukenmachine met fijne rasp
muffinvorm met 12 bakjes
12 cakevormjes
Leuke tips
Leuk op een schaal schikken en gelijk opdienen.
Bereidingstijd
30-60 min
Soort gerecht / gang
Buffet
Recept ID
1423068
Homepage ID
841731
Teller
529
Bron
Allerhande
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
anjelica
Gelegenheid