Macaronitaart

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 07/28/2014 - 22:04
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 graden Celcius, 
Bekleed de springvorm met bakpapier. Bedek daarbij de hele vorm.
Kook de macaroni/spageti beetgaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking, afgieten en koud afspoelen.
Verhiet circa 2 eetlepels olie in de wok en roerbak de Italiaanse roerbakmix en de plakjes champgnon.
Voeg de ham toe en roerbak dat even mee.
Neem de wok van het vuur en roer er de macaroni of spageti door.
Klop de eieren met de room los en roer er de kaas doorheen.
Schep het eimengsel door het groentemengsel.
Doe nu het mengsel over in de springvorm. Druk het een beetje aan,
leg de plakjes courgette en tomaat dakpansgewijs in een cirkel op de taart. Bestrooi het geheel met zout en peper. Ik heb er ook nog wat kerrie overheen gestrooid.
Pak de taart 25 minuten in het midden van de oven.
De taart is gaar als het eimengsel bovenop gestold is.
LET OP! het eimengsel kan uit de springvorm lekken, Ik heb de vorm op een mat gezet die in de oven kan, zodat ik niet de hele oven schoon hoef te maken.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een heel makkelijk te maken hartige taart. Bij de bereidingstijd komt nog wel een half uur baktijd. Wij hebben van de taart gesmuld.
 
Ingrediënten
350 gram macaroni of spageti,
2 eetlepels olijfolie,
400 gram Italiaanse roerbakgroente,
250 gram champignons, in plakjes
250 gram hamblokjes,
4 eieren,
125 ml kookroom,
200 gram geraspte (pittige) kaas,
1/2 courgette en3 tomaten in dunne plakjes gesneden.
 
Hulpmiddelen & keukengerei
springvorm 24 cm 
wok
bakpapier
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Buffet
Recept ID
1423066
Homepage ID
841731
Teller
207
Bron
uit Allerhande, zelf iets aangepast
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
anjelica
Gelegenheid