Een cake/taart maken!

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 05/26/2014 - 18:43
Bereidingswijze
1. Bak in een cake vorm de cake volgens de stappen op het pak.
2. Snijd de cake doormidden, zo dat er 2 helften ontstaan.
3. Doe de slagroom in een bak en klop hem tot hij stijf is.
4. Smeer dan de slagroom uit op de onderste helft van de cake.
5* Maak eventueel een rondje met jam.
6. leg daarna de bovenste helft van de cake er boven op.
7. Pak de fondant en kleedt het.
8. rol de fondant uit tot een groot vlak. (probeer dit zo dun mogelijk te doen)
9. leg daarna het vlak over de cake. (je taart is nu in principe klaarmaar je kunt hem ook gaan versieren :) )
10* Bloemetjes maken!
Om je taart te versieren kun je er allemaal figuurtjes op doen, ik heb voor een bloem gekozen.
11* Je maakt weer een plat vlak van fondant (net als bij stap 8)
12* Je snijdt er een rondje uit.
13* Snij er dan driehoekjes uit.
14* Maak de punten iets boller en je bloem is klaar.
15* Met jam(of boter) kun je je bloem op de taart plakken
16* Nu is je taart klaar! (voor extra effect kun je nog poedersuiker over de taart strooien)
Afbeelding
Een cake/taart maken!
Een cake/taart maken!
Een cake/taart maken!
Een cake/taart maken!
Een cake/taart maken!
Een cake/taart maken!
Een cake/taart maken!
Een cake/taart maken!
Een cake/taart maken!
Een cake/taart maken!
Een cake/taart maken!
Een cake/taart maken!
Een cake/taart maken!
Een cake/taart maken!
Een cake/taart maken!
Een cake/taart maken!
Een cake/taart maken!
Een cake/taart maken!
Aantal personen
20.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een cake bedenkt met fondant en gevult met slagroom en jam. :)

(er staat bij voor 20 personen, een normale taart snijt je meestal in 10 punten, deze is erg zoet/matig en zulke stukken zouden te groot zijn, deze taart kun je makkelijk in 20 stukken snijden.)
Ingrediƫnten
* 1 pakje cake mix
* 3 4 pakjes fondant (of marsepein)
* 2 doosjes/pakjes slagroom (500 ml)
* eventueel wat jam
Hulpmiddelen & keukengerei
*Cake vorm - om cake in te bakken
*bak - om slagroom in te kloppen
*mes - om de cake doormidden te snijden
*garde/mixer - om de slagroom mee te kloppen
*lepel - om de slagroom uit te smeren (& om de jam er op te smeren)
*eventueel deegroller - om de fondant te rollen.
Leuke tips
In een kleine punt gesneden op een schoteltje
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Kinderkeuken
Soort gerecht / gang
Feestmaaltijd
Recept ID
1422003
Homepage ID
2228416
Smaak
Z
Teller
498
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Bak eerst de cake, volg de stappen op het pak. Wanner de cake in de oven is geweest en de cake is afgekoeld kun je beginnen met het maken van deze cake/taart
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Author Image
tirza_jonkman
Gelegenheid