Bereidingswijze
1. Lange vingers met de besuikerde kant naar beneden in de springvorm leggen. Daar waar nog wat ruimtes openblijven, stukjes lange vinger gebruiken.
2. Neem een groot glad of mok en doe daar 3 a 4 ftheelepels Moccona oploskoffie in, goot er een scheut(je) koffielikeur bij en leng dit aan met KOUD water (niet teveel anders wordt het mengsel te waterig).
3. Besprenkel nu de omgekeerde lange vingers met dit koffie/likeur mengsel.
4. Klop 1,5 beker slagroom met de suiker en een paar scheuten advocaat stevig.
5. Spatel het slagroom/advocaat mengsel over de lange vingers.
6. Herhaal punt 1 voor een 2e laag lange vingers (desnoods wat koffie/likeurmengsel bijmaken).
7. Herhaal punt 4 maar dan zonder de advocaat.
Dek de taart nu af met huishoudfolie en zet voor een aantal uurtjes weg in de koelkast.
Smullen maar!
2. Neem een groot glad of mok en doe daar 3 a 4 ftheelepels Moccona oploskoffie in, goot er een scheut(je) koffielikeur bij en leng dit aan met KOUD water (niet teveel anders wordt het mengsel te waterig).
3. Besprenkel nu de omgekeerde lange vingers met dit koffie/likeur mengsel.
4. Klop 1,5 beker slagroom met de suiker en een paar scheuten advocaat stevig.
5. Spatel het slagroom/advocaat mengsel over de lange vingers.
6. Herhaal punt 1 voor een 2e laag lange vingers (desnoods wat koffie/likeurmengsel bijmaken).
7. Herhaal punt 4 maar dan zonder de advocaat.
Dek de taart nu af met huishoudfolie en zet voor een aantal uurtjes weg in de koelkast.
Smullen maar!
Aantal personen
8.00
Vertel iets leuks over dit recept
Dit recept gaat al jaren van hand tot hand. Zelf kreeg ik dit jaren terug op een verjaardag van mijn vriendin, maar als je het geproefd heb, ben je verkocht en heel simpel om te maken.
er gaat nu geen verjaardag meer voorbij zonder de eigen gemaakte Lange Vingertaart. Er worden grapjes gemaakt in de trant van "als je geen Lange Vingertaart hebt gemaakt, komen we niet"!
Probeer hem zelf eens uit. Je hoeft het niet te bakken maar enkel opstijven in de koelkast een paar uurtjes voordat je de taart aansnijdt.
Eet smakelijk! 🎂ðŸ°â˜•
er gaat nu geen verjaardag meer voorbij zonder de eigen gemaakte Lange Vingertaart. Er worden grapjes gemaakt in de trant van "als je geen Lange Vingertaart hebt gemaakt, komen we niet"!
Probeer hem zelf eens uit. Je hoeft het niet te bakken maar enkel opstijven in de koelkast een paar uurtjes voordat je de taart aansnijdt.
Eet smakelijk! 🎂ðŸ°â˜•
Ingrediënten
1 springvorm (ca. 28 cm doorsnee)
1,5 pak lange vingers
750 ml. Slagroom
advocaat
suiker
Moccona oploskoffie
Tia Maria of andere koffielikeur
water
1,5 pak lange vingers
750 ml. Slagroom
advocaat
suiker
Moccona oploskoffie
Tia Maria of andere koffielikeur
water
Hulpmiddelen & keukengerei
glas
mixer
mixer
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1421738
Homepage ID
2223438
Smaak
Z
Teller
1971
Bron
Vriendin
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Bodem van de springvorm bedekken met zilverpapier en ring er weer overheen plaatsen.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid