Bereidingswijze
Verkruimel de koekjes boven de keukenmachine. Smelt de boter en laat deze tot kamertemperatuur afkoelen.
Maal eerst de koekjes fijn en schenk er dan, terwijl de machine loopt, de gesmolten boter er bij. Druk dit mengsel gelijkmatig uit over de bodem van de cake vorm.
Klop met de mixer de roomkaas, de cre frahe en suiker tot een glad geheel. Voeg dan de bloem en de eieren toe en meng opnieuw.
Schep dit romige beslag op de kruimelbodem en strijk het oppervlak glad.
Zet nu in de warme oven en schakel deze ntien minuten terug tot ongeveer 125-150 graden.
Bak nogmaals 1uur en 20 minuten.
Draai nu de oven uit en laat de cake nog een half uur tot drie kwartier in de oven afkoelen.
Daarna eruit halen en dan op een rooster (wel in de vorm laten) verder latenafkoelen.
Decoreer eventueelmet vers fruit.
Maal eerst de koekjes fijn en schenk er dan, terwijl de machine loopt, de gesmolten boter er bij. Druk dit mengsel gelijkmatig uit over de bodem van de cake vorm.
Klop met de mixer de roomkaas, de cre frahe en suiker tot een glad geheel. Voeg dan de bloem en de eieren toe en meng opnieuw.
Schep dit romige beslag op de kruimelbodem en strijk het oppervlak glad.
Zet nu in de warme oven en schakel deze ntien minuten terug tot ongeveer 125-150 graden.
Bak nogmaals 1uur en 20 minuten.
Draai nu de oven uit en laat de cake nog een half uur tot drie kwartier in de oven afkoelen.
Daarna eruit halen en dan op een rooster (wel in de vorm laten) verder latenafkoelen.
Decoreer eventueelmet vers fruit.
Aantal personen
8.00
Vertel iets leuks over dit recept
Deze cake is heerlijk, koud als dessert in plakken gesneden met bijv. wat opgewarmde vruchtenjam waaraan een scheutje likeur is toegevoegd of met gemengd diepvriesfruit dat kort is opgekookt met wat suiker.
Ingrediƫnten
200 gram spritskoekjes
50 gram roomboter
600 gram zachte roomkaas
200 ml cre frahe
175 gram rietsuiker
2 eetlepls bloem
2 eieren
50 gram roomboter
600 gram zachte roomkaas
200 ml cre frahe
175 gram rietsuiker
2 eetlepls bloem
2 eieren
Hulpmiddelen & keukengerei
Keukenmachine
Oven
Mixer
De nodige spatels
Cake vorm
Oven
Mixer
De nodige spatels
Cake vorm
Leuke tips
Zie bij mijn korte omschrijving!
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
1421444
Homepage ID
1222645
Smaak
R
Teller
71
Bron
Op een workshop gezien!
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Vet de cakevorm in met de roomboter en bekleed deze met bakpapier.
Vet de cakevorm in met de roomboter en bekleed deze met bakpapier.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch
Gelegenheid