Heerlijke pittige eiersalade met een bite

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 04/20/2014 - 22:50
Bereidingswijze
Eieren niet te hard koken, maar 4 minuten, af laten koelen en in plakjes snijden. Maak een saus van mosterd, yoghurt en mayonaise, voeg geperste knoflook, fijn gesneden augurkjes en kappertjes toe en roer goed door elkaar. Breng verder hoog op smaak met peper, cayennepeper en zout. Door de niet te hard gekookte eieren wordt de saus mooi donkergeel. Deze salade is super lekker op broodjes, pistoletjes of op toast. Garneren met wat vers gesnipperde peterselie.
Afbeelding
Heerlijke pittige eiersalade met een bite
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Het is 10 minuten werk, maar dan heb je ook een kakelverse en superlekkere eiersalade op tafel staan. Ik heb er wat gemaakt, maar dit is met vlag en wimpel de allerbeste. Niet alleen met Pasen lekker, maar ook bij de barbecue, op de camping, de weekenden of zomaar.
Ingrediƫnten
6 niet te hard gekookte eieren
8 augurkjes
125 ml magere yoghurt
2 tl dijon mosterd
1 el mayonaise
1 teentje knoflook
1 tl kappertjes, uitgelekt
2 el vers gesnipperde peterselie
Vers gemalen zwarte peper
Snufje cayennepeper
Zeezout
Hulpmiddelen & keukengerei
Steelpan, schaal
Leuke tips
Lekker op brood, toast of bij de borrel.
Bereidingstijd
0-10 min
Keuken
Internationaal
Soort gerecht / gang
Salade
Recept ID
1421365
Homepage ID
1987700
Smaak
P
Teller
368
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
27
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Author Image
Fressnapf
Gelegenheid