Bereidingswijze
In de lengte kipfilets, na te zijn gewassen en gedroogd, insnijden. Kipfilet van binnen en van buiten licht op smaak brengen met peper en zout. Kipfilets vanbinnen vullen met een plakje kaas en plakje parmaham. Nu verse rozemarijn en de teentjes knoflook zeer fijn hakken en daarmee kipfilets van buiten insmeren. Verpak in plastic folie en laat een uurtje intrekken in de koelkast. Schil nu witte asperges en snijd de onderkant af. Blancheer 5 minuten in kokend water met wat zout en houd warm. Roomboter smelten en vermengen met restant van de knoflook en wat zout. Lente uitjes in kleine ringen snijden. Nu gevulde kipfilets op hoog vuur bakken tot ze mooi goudbruin zijn. Als de kaas gaat smelten vanbinnen zijn ze wel ongeveer goed. Nog 3 minuten langzaam laten smoren want dan ben je er zeker van dat ze gaar zijn. Serveren op voorverwarmde borden, asperges erop verdelen, gesmolten knoflookboter met lente uitjes erover en bestrooien met geraspte Parmezaanse kaas.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Dit is wat je nou noemt een hemels gerecht voor de asperge liefhebbers onder ons. Wij hebben het net op en dit is supersmullen. Ik barst van de witte asperges en van de kip en moest op, maar dit was zo lekker en komt de komende feestdagen absoluut weer op de tafel met gasten. Snel delen dus.
Ingrediƫnten
4 verse kipfilets
5 teentjes knoflook
4 plakjes Parmaham
4 plakjes jong belegen Goudse kaas
3 takjes verse rozemarijn
1 kilo verse witte asperges
1 bosje lente uitjes
100 gr roomboter
60 gr geraspte Parmezaanse kaas
Vers gemalen zwarte peper
Zeezout
5 teentjes knoflook
4 plakjes Parmaham
4 plakjes jong belegen Goudse kaas
3 takjes verse rozemarijn
1 kilo verse witte asperges
1 bosje lente uitjes
100 gr roomboter
60 gr geraspte Parmezaanse kaas
Vers gemalen zwarte peper
Zeezout
Hulpmiddelen & keukengerei
Kookpan, koekenpan
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Mediterraan
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1421301
Homepage ID
1987700
Smaak
H
Teller
2474
Drank
Uit
Bookmarked
32
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Gelegenheid