Bereidingswijze
Neem muffinvorm van 12 malletjes met anti-aanbaklaag en vet 6 malletjes in met olijfolie. Druk in elk malletje een sneetje brood zodat er een nestje ontstaat. De randen van de sneetjes brood gaan omhoog staan. Je hebt een soort nestje. Maak voorzichtig een ei stuk en zorg dat de dooier heel blijft. Doe in elk nestje een ei. Doe op elk ei een snufje zeezout, 4 seizoenen (of zwarte) peper en een snufje zoete paprikapoeder. Daardoor krijgt je ei een heerlijke smaak. Vier seizoenen peper is een melange van peperkorrels en is te koop in zakjes. Zoete paprikapoeder heeft een lichtzoete (edelsuss) smaak, allemaal te koop bij o.a. Dille en Kamille. Verwarm de heteluchtoven voor op 180 graden, zet de muffinvorm er in het midden in en bak 10 minuten totdat brood knapperig wordt en de eieren gaan stollen. Vorm uitnemen, even laten afkoelen en nestjes eruit halen en serveren. HEERLIJK !
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Nog een erg leuk en heerlijk paaseitje uit de muffinvorm, maar een eitje in een broodnestje. Pasen staat namelijk in het teken van eitjes en hoe leuker je je eitjes presenteert hoe leuker Pasen wordt. Dit kun je echter elk weekend eten hoor. Ik wilde een eier-artikel doen vol paasinspiratie, maar aangezien artikelen op nieuwe Smulweb nog niet werkt heb ik al die leuke eitjes er maar los als recepten opgezet. Volgend jaar beter.
Ingrediƫnten
6 sneetjes vers volkorenbrood
6 eieren (maat L)
Olijfolie
Vers gemalen 4 seizoenenpeper of zwart
Zeezout
Paprikapoeder zoet.
6 eieren (maat L)
Olijfolie
Vers gemalen 4 seizoenenpeper of zwart
Zeezout
Paprikapoeder zoet.
Hulpmiddelen & keukengerei
Muffinvorm.
Leuke tips
Ontbijt, brunch.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Internationaal
Soort gerecht / gang
Ontbijt
Recept ID
1421249
Homepage ID
1987700
Smaak
H
Teller
250
Drank
Uit
Bookmarked
4
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Gelegenheid