Bereidingswijze
Verwarm de wok of braadpan en bak hierin het vlees rondom lichtbruin. Haal uit de pan en houd evt warm in de oven.
Bak in het achtergebleven vocht de sjalotjes, knoflook, pepertje en G.M. een minuutje op rustig vuur en blus dit af met de bouillon en kokosmelk. Laat een klein beetje indikken, leg het vlees in de ontstane saus en laat een paar minuten goed helemaal doorwarmen. Het lekkerste is als het van binnen nog licht-rose is, dan is ze lekker supermals.
Mocht je het vlees in geheel gebakken hebben, dan aan tafel in plakjes snijden en de saus erover serveren met de fijngesneden groene kruiden erover. Selamet Makan, oftewel eet smakelijk!!
Bak in het achtergebleven vocht de sjalotjes, knoflook, pepertje en G.M. een minuutje op rustig vuur en blus dit af met de bouillon en kokosmelk. Laat een klein beetje indikken, leg het vlees in de ontstane saus en laat een paar minuten goed helemaal doorwarmen. Het lekkerste is als het van binnen nog licht-rose is, dan is ze lekker supermals.
Mocht je het vlees in geheel gebakken hebben, dan aan tafel in plakjes snijden en de saus erover serveren met de fijngesneden groene kruiden erover. Selamet Makan, oftewel eet smakelijk!!
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Lekker mals varkenshaasje in een romige, iets pittige kerriesaus.
Ingrediƫnten
2 grote of 4 kleine varkenshaasjes
versgemalen peper en zout
50 gr boter + 2 el arachide-olie
2 sjalotjes, fijngesneden
2 teentjes knoflook, fijngesneden
1/2 Spaans pepertje, fijngesneden
1 volle el Garam Masala of kerriepoeder Madras
2 dl kippenbouillon, van een half tablet
3 dl kokosmelk
fijngesneden peterselie of koriander naar smaak
versgemalen peper en zout
50 gr boter + 2 el arachide-olie
2 sjalotjes, fijngesneden
2 teentjes knoflook, fijngesneden
1/2 Spaans pepertje, fijngesneden
1 volle el Garam Masala of kerriepoeder Madras
2 dl kippenbouillon, van een half tablet
3 dl kokosmelk
fijngesneden peterselie of koriander naar smaak
Hulpmiddelen & keukengerei
wok of braadpan
snijplank
scherp mes
snijplank
scherp mes
Leuke tips
Lekker met Basmatirijst en gewokte paksoy!
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Indonesisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1421242
Homepage ID
2063085
Smaak
P
Teller
95
Bron
Onze Jiri
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Snij de haasjes evt in blokken of plakken, kruid ze royaal met peper en zout.
Wij laten de haasjes in het geheel en snijden ze later aan tafel in plakjes, dat is natuurlijk ieder voor zich wat het lekkerst lijkt!
Wij laten de haasjes in het geheel en snijden ze later aan tafel in plakjes, dat is natuurlijk ieder voor zich wat het lekkerst lijkt!
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid