Bereidingswijze
Neem de muffinvorm met 6 malletjes (of grote muffinvorm van 12 de helft van de malletjes) en smeer dun in met olijfolie tegen plakken. Neem nu voor elk malletje 4 plakjes ontbijtspek en leg die kruiselings over elkaar zodat je 4 opstaande randjes krijgt. Doe dan voorzichtig in elk gevuld malletje met spek een ei en zorg ervoor dat de dooier niet stuk gaat. Doe er zeezout en een snufje vers gemalen peper op en zet in de voorverwarmde heteluchtoven op 150 graden. Bak 10-11 minuten en blijf er even bij. Zodra de eitjes in het midden van de malletjes goed genoeg gestold zijn en spekrand gaat opstaan en krokant is dan uitnemen want dan zijn ze klaar. Laat een paar minuten afkoelen zodat spekrand hard wordt en dan voorzichtig uitnemen. Garneer met wat vers gesnipperde bieslook.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Pasen staat voor de deur en voor de liefhebbers van een leuk gepresenteerd eitje mijn laatste simpele Paastip. De een wil zijn eitje gekookt, de ander gepocheerd, weer een ander gebakken en ik wil hem dus zo! Het enige wat je nodig hebt is een muffinvorm met anti-aanbaklaag. Ik heb alleen vormen met 12 malletjes, dus gebruik de helft want dat is genoeg. Genoeg voor 6 leuk gepresenteerde eitjes, maar als ik hieraan begin ben ik niet te stoppen want je smult er zo drie op.
Ingrediƫnten
24 plakjes mager gerookt ontbijtspek
6 eieren (maat L)
Beetje olijfolie
1 el gesnipperde verse bieslook
Vers gemalen zwarte peper
Zeezout
6 eieren (maat L)
Beetje olijfolie
1 el gesnipperde verse bieslook
Vers gemalen zwarte peper
Zeezout
Hulpmiddelen & keukengerei
Muffinvorm.
Leuke tips
Lekker met vers gemaakte toast van wit casino brood of volkorenbrood. Gegrilde tomaten erbij zijn ook lekker (denk aan een Engels ontbijt).
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Internationaal
Soort gerecht / gang
Lunch/Brunch
Recept ID
1421199
Homepage ID
1987700
Smaak
H
Teller
2256
Drank
Uit
Bookmarked
22
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Gelegenheid