Bereidingswijze
Kook eieren hard in water en laat afkoelen onder de koude kraan. Afgekoelde eieren in kleine blokjes hakken. Sjalot, bieslook, peterselie en kleine augurkjes super fijn snipperen. Meng gesnipperd ei nu voorzichtig met de overige ingredienten goed door elkaar en proef. Breng desnoods nog wat hoger op smaak met wat extra zout al naar gelang de eigen voorkeur. In bakje met deksel doen en enkele uren terug koelen in de koelkast. Koude spread in een schaal doen en met wat groene peterselie garneren. Smullen maar.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Iedereen kent wel sandwichspread uit zo een potje. Deze komt heel erg dicht in de buurt, maar is gewoon veel lekkerder. Leuk met o.a. Pasen op toast als borrelhapje of op brood bij de brunch. Makkelijk te maken en erg lekker. Genoeg voor 4 royale porties.
Ingrediƫnten
4 grote eieren
2 el halvanaise
4 kleine augurkjes, zoetzuur
1 kleine sjalot
1 tl ketchup
1 tl dijon mosterd
Halve tl worchestersaus
Vers gemalen zwarte peper
Snufje cayennepeper
Snufje zeezout
1 el fijngehakte kruiden, bieslook en platte peterselie plus wat extra om te garneren.
2 el halvanaise
4 kleine augurkjes, zoetzuur
1 kleine sjalot
1 tl ketchup
1 tl dijon mosterd
Halve tl worchestersaus
Vers gemalen zwarte peper
Snufje cayennepeper
Snufje zeezout
1 el fijngehakte kruiden, bieslook en platte peterselie plus wat extra om te garneren.
Hulpmiddelen & keukengerei
Steelpan, schaal.
Leuke tips
Lekker op volkorenbrood, toast of warm stokbrood.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Internationaal
Soort gerecht / gang
Lunch/Brunch
Recept ID
1421139
Homepage ID
1987700
Smaak
H
Teller
977
Drank
Uit
Bookmarked
24
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Gelegenheid