Bereidingswijze
Neem kipfilets, was ze, droog ze en snijd er reepjes van. 2 bakjes nemen, op witte plank zetten, in eentje de eieren doen en goed door elkaar klutsen. In de andere Parmezaan, paneermeel en alle kruiden en specerijen doen en goed door elkaar mengen. Kipreepjes eerst door het bakje met ei halen en dan door het bakje met paneer-kruidenmengsel. Bakplaat nemen, bakpapier erop leggen en de kipreepjes erop leggen. Beetje boter smelten en er met een eetlepel overheen verspreiden. Hierdoor wordt de korst niet alleen mooi bruin, maar ook super krokant. Heteluchtoven voorverwarmen op 180 graden en plaat erin schuiven. Bak in 15 minuten mooi bruin en gaar. Hangt van de dikte van de kip af, maar niet te lang want anders wordt die kip droog en hoe malser, hoe lekkerder.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Mmmm heerlijk deze krokante kip. Prima borrelhapje met Pasen of feestje, maar ook bij de hoofdmaaltijd zie onder. Dit is wel een van de betere hapjes en is leuk fingerfood. Dit is trouwens beslist niet vet.
Ingrediƫnten
4 kipfilets
2 eieren
75 gr paneermeel
70 gr Parmezaanse geraspte kaas
50 gr gesmolten boter
1 el fijngehakte peterselie
1 tl paprikapoeder, pikant
Snufje Italiaanse kruiden
Vers gemalen zwarte peper
Zeezout
2 eieren
75 gr paneermeel
70 gr Parmezaanse geraspte kaas
50 gr gesmolten boter
1 el fijngehakte peterselie
1 tl paprikapoeder, pikant
Snufje Italiaanse kruiden
Vers gemalen zwarte peper
Zeezout
Hulpmiddelen & keukengerei
Bakplaat, bakpapier, 2 schaaltjes
Leuke tips
Lekker met een lentesalade, gebakken aardappels of frietjes of als fingerfood met een knoflookdip.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Borrelhapje
Recept ID
1421009
Homepage ID
1987700
Smaak
P
Teller
819
Drank
Uit
Bookmarked
18
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Gelegenheid