Bereidingswijze
Klop de slagroom samen met de vanillesuiker stijf.Klop in een andere kom de dooier met de gewone suiker en de advocaat tot een schuimig mengsel.
Schep de slagroom erdoor heen (niet kloppen!)
Doe in een vierkante (10 cm) plastic diepvriesdoos.
Laat in de diepvries minimaal 3 uur opstijven.
Schep de slagroom erdoor heen (niet kloppen!)
Doe in een vierkante (10 cm) plastic diepvriesdoos.
Laat in de diepvries minimaal 3 uur opstijven.
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Advocaat is zo'n raar drankje dat exclusief voorbehouden lijkt aan lepelende oma's op verjaardagen, maar het is heerlijk in toetjes. Rond Pasen zijn de flessen advocaat vaak ineens in de aanbieding. Probeer dan eens dit recept. In een handomdraai gemaakt en smeltend op de tong
Ingrediƫnten
250 ml slagroom
50 g suiker
1 zakje vanillesuiker
1 eierdooier
1 dl advocaat (=6 flinke el)
extra pure chocola (voor de garnering)
50 g suiker
1 zakje vanillesuiker
1 eierdooier
1 dl advocaat (=6 flinke el)
extra pure chocola (voor de garnering)
Hulpmiddelen & keukengerei
Mixer, cakeblik of vierkante diepvriesdoos
Leuke tips
Serveren:
Snij de parfait in plakken. Garneer met wat grofgeraspte pure chocola.
Snij de parfait in plakken. Garneer met wat grofgeraspte pure chocola.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
1420912
Homepage ID
2051948
Smaak
Z
Teller
163
Bron
http://www.kokenmetkarin.nl/na/advocaatparfait.html
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid