Bereidingswijze
Eieren hard koken, af laten koelen, pellen en in stukjes hakken. Tomaten in blokjes hakken, ham in blokjes snijden, peterselie fijn snipperen. Doe alles in een schaal en meng door elkaar met mayonaise of halvanaise. Meng de gesnipperde peterselie erdoor, proef en breng goed op smaak met peper en zout. Wil je hem pittig roer er dan nog 1 tl pikante mosterd doorheen. Laat afgedekt een klein uurtje opstijven in de koelkast.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Mmm ook deze simpele salade is erg lekker en misstaat ook niet bij de paasbrunch. Ook lekker in de zomer in de tuin op brood of bij de macaroni of als barbecue salade. Snel en makkelijk te maken en goed voor te bereiden. Goed afgedekt 2 dagen houdbaar in de koelkast.
Ingrediƫnten
4 hard gekookte eieren
4 tros tomaten
200 gr gekookte, gerookte slagersachterham
2 el vers gesnipperde peterselie
4-6 el mayonaise of halvanaise
Peper
Zout
4 tros tomaten
200 gr gekookte, gerookte slagersachterham
2 el vers gesnipperde peterselie
4-6 el mayonaise of halvanaise
Peper
Zout
Hulpmiddelen & keukengerei
Pan, schaal
Leuke tips
Lekker op brood, bij de (paas)brunch of bij de macaroni.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Europees
Soort gerecht / gang
Salade
Recept ID
1420889
Homepage ID
1987700
Smaak
H
Teller
3593
Drank
Uit
Bookmarked
47
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Gelegenheid