Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 170 graden boven- en onderwarmte.
Schil de appel, verwijder het klokhuis. Snij de appel in niet te grote blokjes.
Verdeel de amandelspijs in kleine stukjes.
Vet de cakevorm in en bestrooi deze met wat van het meel.
Klop de boter met de suiker tot een lichte crème.
Voeg één voor één de eieren toe. Steeds als een ei is opgenomen het volgende erbij.
Roer het zout erdoor.
Schep het cakemeel of zelfrijzend bakmeel en de gemalen amandelen voorzichtig door de eimassa.
Niet teveel kloppen dan wordt de cake te vast.
Roer de appelstukjes, amaretto en de amandelspijs er voorzichtig door.
Doe het deeg in de cakevorm. Verdeel het amandelschaafsel over het deeg.
Zet de cake in het midden van de op 170 graden voorverwarmde oven.
Bak de cake plm. 60 - 70 minuten.
Prik na 60 minuten in de cake met bijvoorbeeld een sateprikker. Komt deze er schoon uit dan is de cake klaar.
Schil de appel, verwijder het klokhuis. Snij de appel in niet te grote blokjes.
Verdeel de amandelspijs in kleine stukjes.
Vet de cakevorm in en bestrooi deze met wat van het meel.
Klop de boter met de suiker tot een lichte crème.
Voeg één voor één de eieren toe. Steeds als een ei is opgenomen het volgende erbij.
Roer het zout erdoor.
Schep het cakemeel of zelfrijzend bakmeel en de gemalen amandelen voorzichtig door de eimassa.
Niet teveel kloppen dan wordt de cake te vast.
Roer de appelstukjes, amaretto en de amandelspijs er voorzichtig door.
Doe het deeg in de cakevorm. Verdeel het amandelschaafsel over het deeg.
Zet de cake in het midden van de op 170 graden voorverwarmde oven.
Bak de cake plm. 60 - 70 minuten.
Prik na 60 minuten in de cake met bijvoorbeeld een sateprikker. Komt deze er schoon uit dan is de cake klaar.
Afbeelding
Aantal personen
12.00
Aantal stuks
0.00
Vertel iets leuks over dit recept
Het deeg van deze heerlijke sappige cake bestaat voor een deel uit gemalen amandelen. Verder gevuld met amandelspijs en stukjes appel. Als bovenlaag kanpperig meegebakken amandelschaafsel.
Een klein scheutje amaretto in de cake doet wonderen.
Een klein scheutje amaretto in de cake doet wonderen.
Ingrediënten
150 gram zachte boter + iets voor de vorm
130 gram suiker
3 eieren (M)
mespuntje zout
120 gram cakemeel of zelfrijzend bakmeel + iets voor de vorm
50 gram gemalen amandelen
50 gram amandelspijs
1 middelgrote appel (bijv. Elstar of Jonagold)
75 gram geschaafde amandelen
borrelglas amaretto
130 gram suiker
3 eieren (M)
mespuntje zout
120 gram cakemeel of zelfrijzend bakmeel + iets voor de vorm
50 gram gemalen amandelen
50 gram amandelspijs
1 middelgrote appel (bijv. Elstar of Jonagold)
75 gram geschaafde amandelen
borrelglas amaretto
Hulpmiddelen & keukengerei
Cakevorm plm. 22 cm
mixer of keukenmachine
beslagkom
mixer of keukenmachine
beslagkom
Leuke tips
Lekker uitdelen op bijvoorbeel een verjaardag.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1420683
Homepage ID
886977
Smaak
Z
Teller
1214
Drank
Uit
Bookmarked
8
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch
Gelegenheid