Cupcake kip

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op di, 01/28/2014 - 12:22
Bereidingswijze
Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Klop boter, suiker, zonnebloemolie en het ei tot een gladde massa.
  3. Zeef bloem, bakpoeder en zout en voeg dit bij de andere massa.
  4. Meng in een andere kom de melk, room en citroenrasp en sap. Voeg dit bij het beslag en mix dit ca. 5 min.
  5. Leg de papieren cakevormpjes in de muffinvorm.
  6. Giet het beslag in de cakevormpjes en bak ze 20 min. in de oven.
  7. Laat de cupcakes afkoelen in de muffinvorm.
  8. Smelt chocolade au bain-marie en dip de bovenkant van de cakejes in de chocolade.
  9. Klop slagroom, slagroomversteviger, vanillesuiker en suiker stijf.
  10. Schep met een ijslepel een bol slagroom op de cupcakes.
  11. Bestrooi de slagroom met kokos. Gebruik chocoladedruppels voor de ogen en de amandelen als snavel.
  12. 12.Maak van fondant de hanenkam en de pootjes en plaats deze op en onder de cupcake kip.

Aantal personen
10.00
Vertel iets leuks over dit recept
Lekkere cupcakes! Leuk om te serveren met Pasen.
Ingrediƫnten
Voor de cupcakes:
45 g boter
100 g kristalsuiker
2 zakjes vanillesuiker
50 ml zonnebloemolie
1 ei maat L
150 g patentbloem
5 g bakpoeder
mespunt zout
40 ml melk
70 ml room
1 citroen, geraspt en geperst

Voor de versiering:
100 g witte chocolade
600 ml slagroom
2 zakjes slagroomversteviger
2 zakjes vanillesuiker
1 tl suiker
50 g kokosrasp
20 chocoladedruppels
10 hele amandelen
100 g fondant
Bereidingstijd
30-60 min
Recept ID
1419718
Homepage ID
2131246
Smaak
Z
Teller
136
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
dagmaro
Gelegenheid