Bereidingswijze
maak de wok schoon en laat hem opnieuw heet worden. doe olie erin en verkruimel de trassie erover(ruikt sterk) 1 minuut bakken. vervolgens ui knoflook rode peper en djinten erin en 5 min fruiten. Dan santen erdoor roeren en koenjit erdoor.de kip de sereh salambladeren, laos en kemerienoten erdoor. Aan de kook brengen en vuur laag draaien. verkruimel de boullionblokjes erover en roer de keukentamarinde erdoor.
het gerecht afdekken en in 20 minuten gaar laten worden.
het gerecht afdekken en in 20 minuten gaar laten worden.
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Makkelijk en dankbaar recept
Ingrediƫnten
500gr Kipfilet
zout en peper
1 grote ui
1 tl keukentamarinde
1 tl ketoembar
1 rode peper
2 tenen knoflook
1 tl palmsuiker of rietsuiker
1,5 el arachideolie
1 tl koenjitpoeder
1 tl trassie
150 ml santen (dikke)
2 salambladeren
0.5 serehstengel
0.5 tl djinten
1 cm laos (of 1 tl poeder)
3 kemerienoten
0.5 blok kippen boullion
zout en peper
1 grote ui
1 tl keukentamarinde
1 tl ketoembar
1 rode peper
2 tenen knoflook
1 tl palmsuiker of rietsuiker
1,5 el arachideolie
1 tl koenjitpoeder
1 tl trassie
150 ml santen (dikke)
2 salambladeren
0.5 serehstengel
0.5 tl djinten
1 cm laos (of 1 tl poeder)
3 kemerienoten
0.5 blok kippen boullion
Hulpmiddelen & keukengerei
wok
Leuke tips
met witte rijst en een Indische komkommersalade.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Indonesisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1417234
Homepage ID
1999426
Smaak
A
Teller
869
Bron
kookboek robin cohen
Drank
Uit
Bookmarked
4
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
was de kip en dep het vlees droog. snijd het in blokjes van 3 cm.
laat de wok heet worden halve el olie erin.Bak de kip op hoog vuur een paar minuten. Strooi er tijdens het bakken zout peper en ketoembar over.Laat de kip op zeef of keukenpapier uitlekken. Kneus de sereh maak er een knoop van.Snipper de ui en de rode peper en de knoflook fijn. kneus de laos(of gebruik poeder)en hak de kemerienoten fijn.
laat de wok heet worden halve el olie erin.Bak de kip op hoog vuur een paar minuten. Strooi er tijdens het bakken zout peper en ketoembar over.Laat de kip op zeef of keukenpapier uitlekken. Kneus de sereh maak er een knoop van.Snipper de ui en de rode peper en de knoflook fijn. kneus de laos(of gebruik poeder)en hak de kemerienoten fijn.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid