Geweldige groenten

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 04/18/2013 - 20:39
Bereidingswijze
1. Verwijder de minder mooie buitenste bladeren van de groene of witte en van de rodekool en gooi die weg. Snijd de buitenkant van de kolen in reepjes. Snijd het midden van de kool in parten, snijd het harde uiteinde weg en verdeel de parten in losse blaadjes.
2. Breng 2 pannen met water en wat zout aan de kook en doe de groene, witte of boerenkool in de ene pan en de rodekool in de andere. Kook de groene of witte kool 4 min. of de boerenkool 2-3 min. en de rodekool 5 min. Giet de kool af en laat droog stomen op een schone theedoek.
3. Zet een grote koekenpan op hoog vuur met een scheutje olijfolie. Voeg de kool en de spinazie toe, als het te veel is doet u het in 2 porties, en laat de spinazie in een minuut of 2 slinken. Schud of schep regelmatig om.
4. Knijp het sap van een 1/2 citroen erover en voeg nog een flinke scheut extra vierge olijfolie en peper en zout toe. Schud alles even om. Proef en voeg naar smaak nog wat citroensap toe, schud nog een keer om en serveer direct.
Aantal personen
6.00
Ingrediƫnten
1 kleine groene kool,
witte kool of 500 g gesneden boerenkool +
1/2 kleine rodekool +
olijfolie +
300 g spinazie
+
1 citroen +
extra vierge olijfolie
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Bijgerecht
Recept ID
1412831
Homepage ID
1415197
Teller
287
Bron
Allerhande
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch
Author Image
indygaia
Gelegenheid