Bereidingswijze
Meng in een kom de halvanaise met de bieslook, kappertjes of augurk en ham.
Breng pittig op smaak met cayennepeper.
Pel de eieren en snijdt ze in de lengte in 6-8 partjes.
Schep de eieren luchtig door de saus en laat de smaken ca 30 min op kamertemeratuur intrekken.
Leg in het midden van 4 borden een pluk bladsla en schep er de eiersalade op )alsof de eitjes in een nestje van groen liggen)
Bestrijk de boterhammen dun met boter. Bak ze in de koekenpan lichtbruin. Snijd het brood in repen en serveer bij de eiersalade.
Breng pittig op smaak met cayennepeper.
Pel de eieren en snijdt ze in de lengte in 6-8 partjes.
Schep de eieren luchtig door de saus en laat de smaken ca 30 min op kamertemeratuur intrekken.
Leg in het midden van 4 borden een pluk bladsla en schep er de eiersalade op )alsof de eitjes in een nestje van groen liggen)
Bestrijk de boterhammen dun met boter. Bak ze in de koekenpan lichtbruin. Snijd het brood in repen en serveer bij de eiersalade.
Aantal personen
4.00
Ingrediƫnten
6 eieren
3-4 eetlepels halvanaise
3 eetlepels bieslook, fijngeknipt
2 eetlepels grofgehakte kappertjes of fijngehakte augurk
50 gram gekookte ham (reepjes), fijngehakt
cayennepeper
1 zakje jonge blaadsla (75 gr)
4 witte casinoboterhammen, zonder korst
boter
3-4 eetlepels halvanaise
3 eetlepels bieslook, fijngeknipt
2 eetlepels grofgehakte kappertjes of fijngehakte augurk
50 gram gekookte ham (reepjes), fijngehakt
cayennepeper
1 zakje jonge blaadsla (75 gr)
4 witte casinoboterhammen, zonder korst
boter
Hulpmiddelen & keukengerei
evt. eiersnijder
Bereidingstijd
20-30 min
Soort gerecht / gang
Voorgerecht
Recept ID
1412830
Homepage ID
1415197
Teller
153
Bron
C1000
Drank
Uit
Bookmarked
4
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Kook de eieren in 9 minuten hard en laat ze in koud water afkoelen.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid