Bereidingswijze
2. Verwarm een scheutje olijfolie in een ruime pan en stoof hierin de uisnippers glazig. Voeg de paprikablokjes en look toe en laat even meestoven.
3. Overgiet met de bouillon en voeg de tijmnaaldjes toe. Breng aan de kook en kruid met peper en zout.
4. Mix, als de paprika`s gaar zijn, met de mascarpone tot een gladde soep. Roer de pesto erdoor en laat doorwarmen zonder te koken.
3. Overgiet met de bouillon en voeg de tijmnaaldjes toe. Breng aan de kook en kruid met peper en zout.
4. Mix, als de paprika`s gaar zijn, met de mascarpone tot een gladde soep. Roer de pesto erdoor en laat doorwarmen zonder te koken.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Ingrediƫnten
8 gele paprika`s
2 fijngesnipperde teentjes look
1 grof gehakte ui
1 liter kippenbouillon
4 eetlepels tomatenpesto
200 gr mascarpone
1 eetlepel gehakte versie tijmnaalden
1 bosje verse basilicum
Olijfolie
2 fijngesnipperde teentjes look
1 grof gehakte ui
1 liter kippenbouillon
4 eetlepels tomatenpesto
200 gr mascarpone
1 eetlepel gehakte versie tijmnaalden
1 bosje verse basilicum
Olijfolie
Leuke tips
5. Schep in voorverwarmde kommen en garneer met paprikareepjes en blaadjes verse basilicum.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Europees
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
1412658
Homepage ID
2065760
Smaak
R
Teller
151
Bron
Kook Spar
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
1. Verwijder de steelaanzet en zaadlijsten van de paprika`s
Snij 1/4 paprika in fijne reepjes voor de garnituur en de rest in stukken.
Snij 1/4 paprika in fijne reepjes voor de garnituur en de rest in stukken.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid