Aspergeroomsoep met bleekselder

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 03/27/2013 - 21:09
Bereidingswijze
Doe de asperges samen met de schillen in een kookpot met 1 liter water. Kook ze gaar en vang bij het afgieten 750 ml kookvocht op. Hou de asperges even apart.
Stoof alle groenten aan samen met de knoflook, de tijm en de laurier.
Blus met het aspergevocht en laat goed doorkoken. Snij de asperges in stukjes en voeg toe aan de soep. Mix en zeef de soep.
Voeg de room toe en laat een beetje inkoken.Kruid af met peper en zout.
Roer de opgeklopte room door de soep, zet er de mixer nog een keertje in en mix goed schuimig.
Afbeelding
Aspergeroomsoep met bleekselder
Aantal personen
4.00
Ingrediënten
12 asperges
1 preiwit
½ bleekselder
2 uien
250 ml room
100 ml room (half opgeklopt)
3 takjes tijm
1 blaadje laurier
2 teentjes knoflook
4 takjes peterselie (of basilicum)
peper
zout
Leuke tips
Serveer met wat gesnipperde peterselie en basilicum.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Europees
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
1412253
Homepage ID
2065760
Smaak
H
Teller
145
Bron
Libelle Lekker!
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
4
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Klop 100 ml room half op. Schil de asperges. Spoel de bleekselder en het preiwit. Snij de ui, de prei en de selder grof.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
TooDelicious
Gelegenheid