Lams stoofschotel met voorjaarsgroenten

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op za, 03/16/2013 - 14:03
Bereidingswijze
1. Bestrooi de stukken vlees met zout en peper.
2. Verhit de boter in een grote braadpan op hoog vuur.
3. Bak de stukken vlees hierin al omscheppend circa 10 minuten.
4. Strooi de bloem erover en schep 3-4 minuten om.
5. voeg bouillon , het laurierblad, de wortels,peterselie en tijm toe.
6. Laat afgedekt circa 1 uur stoven op laag vuur.
7. Schenk de helft van het stoofvocht in een zware pan.
8. Voeg de aardappeltjes, doperwten en uitjes toe en kook ze in circa 25 minuten gaar op laag vuur.
9. verwijder het laurierblad en schep het gestoofde vlees in een voor verwarmde schaal.
10. schep de voorjaarsgroenten eromheen.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
heerlijk stoof gerecht
Ingrediƫnten
600 g lamsvlees, in niet te grote stukken.
zout en vers gemalen peper naar smaak.
60 g boter.
2 eetl. bloem.
1 liter runderbouillon.
1 laurierblad.
1 teen knoflook, fijn gesneden.
4 middel grote wortels, in schijfjes.
1 eetl. fijngesneden peterselie.
1 eetl. fijngesneden tijm.
250 g krielaardappeltjes, schoongeboend.
125 g doperwten (vers of diepvries)
125 g kleine witte uitjes, gepeld.
Hulpmiddelen & keukengerei
braad-stoofpan
Leuke tips
Serveer het gerecht warm.
Wijn advies: een droge witte wijn (Vernaccia of San Gimignano)
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1411804
Homepage ID
1994420
Smaak
N
Teller
464
Bron
kookboek Italië Buon Appettito
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
snijd het vlees in niet al te grote stukken
snijd de knoflook en de tijm en peterselie
boen de krieltjes schoon
pel de uitjes
snijd de wortels in schijfjes
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
adriana28
Gelegenheid