Bereidingswijze
Verhit de boter in de pan en fruit hierin de preiringen ca 5 minuten. Meng de hamblokjes en aardappelschijfjes erdoor en bak ze een paar minuten mee. Breng op smaak met peper en zout en doe dit onderin de ovenschaal, verdeel de plakjes ei er gelijkmatig doorheen.
Verdeel hei creme fraiche/ei mengsel over de inhoud van de schaal en strooi de rest van de kaas eroverheen. Zet de schaal ca 30 minuten in het midden van de oven tot alles mooi goudbruin gebakken is.
Haal uit de oven en laat een minuutjes staan.
Verdeel hei creme fraiche/ei mengsel over de inhoud van de schaal en strooi de rest van de kaas eroverheen. Zet de schaal ca 30 minuten in het midden van de oven tot alles mooi goudbruin gebakken is.
Haal uit de oven en laat een minuutjes staan.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Lekker smullen met bv Pasen met dit ovengerecht, superlekker al zeg ik t zelf..
Het kan natuurlijk buiten hoofdgerecht ook als een goede brunch op tafel komen...
Het kan natuurlijk buiten hoofdgerecht ook als een goede brunch op tafel komen...
Ingrediƫnten
25 gr boter
3 preien (in ringetjes)
duopak hamblokjes
1 zak aardappelschijfjes
4 eieren
1 beker creme fraiche (2 dl)
1 el grove mosterd
175 gr jonge kaas (gemalen/geraspt)
(versgemalen) peper en zout
3 preien (in ringetjes)
duopak hamblokjes
1 zak aardappelschijfjes
4 eieren
1 beker creme fraiche (2 dl)
1 el grove mosterd
175 gr jonge kaas (gemalen/geraspt)
(versgemalen) peper en zout
Hulpmiddelen & keukengerei
Ovenschaal (ingevet), diepe koeken- of hapjespan, steelpan, mengkom.
Leuke tips
Een frisse salade smaakt hier altijd heel goed bij!
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Nederlands
Recept ID
1411759
Homepage ID
2063085
Smaak
H
Teller
473
Bron
Allerhande
Drank
Uit
Bookmarked
12
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 200 gr C.
Kook de eieren hard, schrik ze af met koud water, pel ze en snij elk ei in 4 plakken.
Meng in de schaal de creme fraiche met de mosterd, peper en zout en de helft van de kaas.
Kook de eieren hard, schrik ze af met koud water, pel ze en snij elk ei in 4 plakken.
Meng in de schaal de creme fraiche met de mosterd, peper en zout en de helft van de kaas.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid