Bereidingswijze
Frituur de eitjes 3 a 4 minuten, tot ze een lichtbruin korstje krijgen. Haal ze uit de pan en laat even uitlekken op papier.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Zachtgekookte eitjes met een iets krokant korstje en een heerlijke kruidensaus. Ei op z`n Paasbest!
Ingrediƫnten
4 kakelverse eitjes
VOOR DE KRUIDENSAUS:
2 el mayonaise
2 el sinaasappelsap
2 el platte peterselie (heel fijn gehakt)
1 el dille (heel fijn gehakt)
1 el bieslook (heel fijn gehakt)
(versgemalen) peper en zout
(zonnebloem)olie
(kant en klare) wortelsalade of zelfgemaakte.
VOOR DE KRUIDENSAUS:
2 el mayonaise
2 el sinaasappelsap
2 el platte peterselie (heel fijn gehakt)
1 el dille (heel fijn gehakt)
1 el bieslook (heel fijn gehakt)
(versgemalen) peper en zout
(zonnebloem)olie
(kant en klare) wortelsalade of zelfgemaakte.
Hulpmiddelen & keukengerei
Kookpannetje, frituurpan, mengkom voor de saus, garde.
Leuke tips
Serveer de eitjes op de wortelsalade met wat van de kruidensaus eroverheen. Eet smakelijk!
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Lunch/Brunch
Recept ID
1411660
Homepage ID
2063085
Smaak
H
Teller
277
Bron
Dirk van den Broek
Drank
Uit
Bookmarked
4
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Verwarm de frituurpan voor op 180grC.
Meng de mayonaise, het sinaasappelsap, peterselie, dille, bieslook en p&z tot een mooie gladde saus en proef even of hij op smaak is. Zet eventjes koel weg.
Kook de eitjes 3 a 4 minuutjes, schrik ze af onder koud stromend water en pel ze voorzichtig.
Meng de mayonaise, het sinaasappelsap, peterselie, dille, bieslook en p&z tot een mooie gladde saus en proef even of hij op smaak is. Zet eventjes koel weg.
Kook de eitjes 3 a 4 minuutjes, schrik ze af onder koud stromend water en pel ze voorzichtig.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid