Oeufs en cocotte forestière

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op za, 02/23/2013 - 14:52
Bereidingswijze
Bruin de bacon in een koekenpan. Voeg daarna de champignons en de sjalotje erbij en bak tot ze lichtbruin zijn.
Voeg de bloem toe en meng dit goed, vervolgens de bouillon en citroensap toevoegen.
Vul de beboterde potjes met het mengsel en breek een ei erop en bestrooi met wat zout en peper.
Zet de potjes in een ovenschaal en vul die tot halverwege met warm water.
Zet deze in de oven en bak deze ongeveer 20 minuten of tot de gaarheid van de eieren.
Daarna bestrooien met wat bieslook.
Afbeelding
Oeufs en cocotte forestière
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Heerlijk eigerecht voor ontbijt of brunch
Ingrediënten
6 eieren
6 plakjes bacon
250 gr champignons
2 sjalotjes
1 el olijfolie
1 el boter
1 tl bloem
125 ml kippenbouillon
2 tl citroensap
1 el bieslook
zout en peper
Hulpmiddelen & keukengerei
Oven
Ovenschaal
Koekenpan
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Canadees
Soort gerecht / gang
Lunch/Brunch
Recept ID
1411162
Homepage ID
1956399
Teller
627
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
8
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 200 °C en plaats de gril in het midden van de oven.
Snij de bacon in kleine stukjes.
Snij de champignons in fijne plakjes.
Vet de potjes in met boter.
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Author Image
RobQuebec
Gelegenheid