Bereidingswijze
Leg de plakjes spek (elkaar iets overlappend) in de ovenschaal, leg het `gehaktbrood` hier overheen en vouw hieromheen de speklapjes. Bedek met de rest van de salieblaadjes.
Bak het gehaktbrood ongeveer 45 minuten in de oven tot het gaar en mooi gekleurd is.
Bak het gehaktbrood ongeveer 45 minuten in de oven tot het gaar en mooi gekleurd is.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Gisteren gemaakt en het was echt superlekker,ik had er wat simpele macaroni bijgemaakt maar volgens mij smaakt hier heel veel lekker bij!
Ingrediƫnten
500 gr half om half gehakt
1 rode paprika (in kleine blokjes)
1 bakje verse salie (helft ervan de blaadjes in reepjes)
1 ui of sjalot (heel fijn gesneden)
1 dl ketchup
1 ons cheddar Tophat 45+ (geraspt, kaasafdeling AH)
1 ei
2 el paneermeel
150 gr gerookt ontbijtspek (plakjes)
1 rode paprika (in kleine blokjes)
1 bakje verse salie (helft ervan de blaadjes in reepjes)
1 ui of sjalot (heel fijn gesneden)
1 dl ketchup
1 ons cheddar Tophat 45+ (geraspt, kaasafdeling AH)
1 ei
2 el paneermeel
150 gr gerookt ontbijtspek (plakjes)
Hulpmiddelen & keukengerei
Braadslee of ovenschaal (ingevet), ruime mengkom voor het gehakt.
Leuke tips
Je kunt het zowel warm, lauw of koud serveren met bv macaroni, of aardappelen met groenten. Eet smakelijk!
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Amerikaans
Recept ID
1410886
Homepage ID
2063085
Smaak
H
Teller
672
Bron
Allerhande
Drank
Uit
Bookmarked
5
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 190grC.
Meng het gehakt met de paprika, helft van de salie, ui, ketchup, kaas, ei en paneermeel tot een goed verdeeld geheel en breng op smaak met peper en zout.
Meng het gehakt met de paprika, helft van de salie, ui, ketchup, kaas, ei en paneermeel tot een goed verdeeld geheel en breng op smaak met peper en zout.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid