Bereidingswijze
Klop 3 eieren met het rasp van 2 citroenen en twee eetlepels poedersuiker. Druk de inmiddels ontdooide bladerdeegvellen aan in de vorm. Bestrijk ze tot in de puntjes met 2 eetlepels van het geklopte ei. Prik veel gaatjes in de bodem met een vork en bak de bodem 20 minuten in de oven.
Rasp sliertjes van de schil van de derde citroen bestrooi met poedersuiker en houdt apart.
Pers de drie citroenen uit.
klop de roomkaas, suiker, custardpoeder, het citroensap en het eimengsel met een mixer glad en schuimig. Giet in de gebakken bodem en bak nogmaals 45 minuten op 125 graden.
Garneer de taart met de citroenschilsliertjes en bestuif evt met poedersuiker.
Rasp sliertjes van de schil van de derde citroen bestrooi met poedersuiker en houdt apart.
Pers de drie citroenen uit.
klop de roomkaas, suiker, custardpoeder, het citroensap en het eimengsel met een mixer glad en schuimig. Giet in de gebakken bodem en bak nogmaals 45 minuten op 125 graden.
Garneer de taart met de citroenschilsliertjes en bestuif evt met poedersuiker.
Afbeelding
Aantal personen
8.00
Vertel iets leuks over dit recept
Weinig werk, mooi, makkelijk, budget en heerlijk. Gisterenavond bedacht en gemaakt voor 8 personen, vanmorgen was de taart al helemaal opgegeten door mijn vriend en dochter....
Ingrediƫnten
6 plakjes diepvriesbladerdeeg
3 citroenen
3 eieren
1 pakje roomkaas (ca 200 gr)
poedersuiker
60 gram suiker (meer voor zoetekauwen)
2 eetlepels custardpoeder
3 citroenen
3 eieren
1 pakje roomkaas (ca 200 gr)
poedersuiker
60 gram suiker (meer voor zoetekauwen)
2 eetlepels custardpoeder
Hulpmiddelen & keukengerei
mixer, oven, lage ronde bakvorm/ovenschaal doorsnede 24 cm
Leuke tips
Heerlijk in pure vorm, maar je kunt er ook nog vers fruit (aardbei, kiwi, framboos) op leggen.
Bereidingstijd
10-20 min
Soort gerecht / gang
Feestmaaltijd
Recept ID
1410380
Homepage ID
1956599
Smaak
R
Teller
745
Drank
Uit
Bookmarked
11
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
vet de bakvorm/ovenschaal in met boter (ook de bovenrand).
leg vier plakjes bevroren bladerdeeg in een vierkant op de ronde schaal. Snijdt de twee andere plakjes deeg diagonaal door, en leg ze op het vierkant zodat een achtpuntige ster ontstaat. De punten steken over de vorm heen(zie foto). Verwarm de over voor op 175 graden.
leg vier plakjes bevroren bladerdeeg in een vierkant op de ronde schaal. Snijdt de twee andere plakjes deeg diagonaal door, en leg ze op het vierkant zodat een achtpuntige ster ontstaat. De punten steken over de vorm heen(zie foto). Verwarm de over voor op 175 graden.
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch
Gelegenheid