Bereidingswijze
Bak in een koekenpan met weinig boter de uien tussen glazig en donker in. Laat in een andere pan een mergpijp trekken met laurierblad, `n kruidnagel en wat peperkorrels (± 2 uur) (waterniveau ± 10 cm boven mergpijp …doe daarna de gezeefde bouillon bij de bonen, voeg de in stukjes gesneden prei toe Maak het zakje soepbasis aan met wat water, rasp er een aardappel doorheen en doe dit bij de bonen. Breng de soep aan de kook de en voeg de maggiblokjes, de vleesbouillontablet, vermicelli en het zakje groentemix toe en laat de soep 20 min. zachtjes koken. (eventueel de soep verdunnen met kokend water en op smaak brengen met peper & zout) Snij de rookworst in plakjes, en maak het gehakt aan met peper, zout en een theelepel sambal, en draai hier soepballetjes van…. …voeg na ± 10 min. de gehaktballetjes en na 5 min. de rookworst toe......eet smakelijk
Afbeelding
Aantal personen
0.00
Ingrediënten
1 pond verse bruine bonen - 1 pakje Honig bruine bonensoep - 1 mergpijp - stukje prei van ± 20 cm. - 1 pond gehakt - 1 kleine rookworst - vermicelli - 1 aardappel - laurierblad - 4 maggiblokjes - kruidnagels - 1 vleesbouillontablet - peper & zout - 2 flinke uien - sambal
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
1406424
Homepage ID
2063457
Smaak
H
Teller
4498
Bron
moeder
Drank
Uit
Bookmarked
12
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Laat de bonen weken in 24 uur weken in water. Laat ze hierna minstens 1 uur koken, en haal dan de blender erdoor
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid