Aalsterse Vlaai

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 08/24/2012 - 21:12
Bereidingswijze
alles mixen
2eieren (hoeft niet gescheiden te worden, maar mag)
kaneel en kandijsiroop bijdoen
(bij de kaneel en kandijsiroop ga ik gewoon een paar keer rond in de kom, kan niet echt zeggen hoeveel)
50 min in de oven op 200 graden

wel belangrijk: de oven mag niet geopend worden tot de vlaai volledig afgekoeld is.
meestal bak ik die `s avonds, zet ik de oven uit en dan ga ik slapen.
Afbeelding
Aalsterse Vlaai
Aantal personen
0.00
Ingrediƫnten
1 pak beschuiten (in stukjes doen)
300 gram peperkoek (in stukjes doen)
1 liter melk
300 gram suiker
Hulpmiddelen & keukengerei
Oven
Frigo
Leuke tips
En dan het moelijkste !!!! :

de vlaai is pas het lekkerst als hij ongeveer 2 dagen in de koelkast heeft kunnen staan
(de typische donkere kleur komt ook pas nadat hij een dag of 2 gestaan heeft in de koelkast)
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1404654
Homepage ID
2065760
Smaak
H
Teller
4745
Bron
Gekregen
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
5
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
TooDelicious
Gelegenheid