Chinese kipbroodjes

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 04/09/2012 - 21:53
Bereidingswijze
Bestrijk een bakplaat met wat olie. Meng voor de vulling de helft van de olie met de gember, sojasaus en honing. Schep de stukjes kip goed door deze saus en laat ze afgedekt 30 min marineren. Verhit een wok of koekenpan en schenk de resterende olie erin. Roerbak de kip met marinade 5-6 min op matig vuur in de hete olie. Voeg de lente-uitjes toe en bak ze 2 min mee, of tot de kip gaar is. Schep koriander en kruiderij erdoor en zet het geheel koud weg. Haal het deeg aan het einde van de deegcyclus uit de machine en leg het op een licht met bloem bestoven werkvlak. Sla het voorzichtig door en verdeel het vervolgens in achten. Rol elk van de deegklompjes uit tot een schijf van ongeveer 13 cm. Verdeel de kipvulling over het midden van de schijfjes. Sla de eierdooier met het water in een kommetje los en bestrijk hiermee de randen van de deegschijfjes. Vouw de randen van de schijfjes omhoog zodat ze de vulling bedekken en ze dicht. Leg de broodjes met de naad omlaag op de bakplaat. Bedek de broodjes met de naad omlaag op de bakplaat. Bedek de broodjes met ingevet cellofaan en laat ze op een warme plaats in ca 30 min tot bijna dubbele omvang rijzen. Verwarm intussen de oven voor op 200 graden. Bestrijk de broodjes bovenop met de rest van het glazuur en bestrooi dat met sesam. Bak de broodjes in ca 18-20 min goudbruin. Laat ze op een rooster licht afkoelen.
Afbeelding
Chinese kipbroodjes
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Deze verleidelijke, met sesam bestrooide bolletjes, vol kip die naar gember en sojasaus geurt, zijn geknipt voor een picknick.
Ingrediƫnten
140 ml halfvolle melk; 225 gr bloem; 1/2 tl zout; 1/2 tl kristalsuiker; 15 gr boter; 1 tl instantgist
Vulling
2 el zonnebloemolie; stukje verse gember van 5 cm geraspt; 2 el sojasaus; 1 el vloeibare honing; 225 gr kipfilet (in stukjes); 3 lente-uitjes, fijngehakt; 1 el gehakte verse koriander; versgemalen zwarte peper en zout
Afwerking
1 eierdooier; 1 el water; sesamzaadjes
Hulpmiddelen & keukengerei
Broodbakmachine, maatbeker, bak, eetlepel, theelepel, snijplank, mes, wok, deegroller bakplaat, schaaltje, vork en kwast
Leuke tips
Serveer warm.
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Chinees
Soort gerecht / gang
Lunch/Brunch
Recept ID
1400787
Homepage ID
2028891
Smaak
Z
Teller
1668
Bron
http://www.uwthuiskok.nl/pasen-2012/
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
10
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Schenk de melk in de broodvorm. Strooi de bloem zo in de broodvorm dat hij de melk volledig bedekt. Voeg zout, suiker en boter toe in afzonderlijke hoeken van de broodvorm. Maak een kuiltje in het midden van de bloem (maar niet tot aan de vloeistof) en strooi daar de gist in. Zet de machine op de deegstand (basisdeeg) en druk op start.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
uwthuiskok
Gelegenheid