Pikelets | Pannekoekjes

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 04/09/2012 - 21:45
Bereidingswijze
Til de broodvorm aan het einde van de kneedcyclus voorzichtig uit de broodbakmachine en schenk het beslag in een grote kom. Los het zuiveringszout (bakpoeder) op in wat water en roer het door het beslag. Klop het eiwit in een vetvrije kom tot zachte pieken en schep het dan door het beslag. Dek het beslag af met ingevet cellofaan en laat het 30 min rijzen. Verwarm de oven voor op 140 graden. Bestrijk de bodem van een koekenpan met wat olie en verwarm de pan op laag vuur. Schep flinke eetlepels beslag in de hete pan. Houd voldoende tussenruimte zodat het beslag kan uitlopen. Bak de pikelets tot ze er bovenop niet langer nat uitzien en zich daar veel kleine gaatjes vertonen. Keer ze om als de onderkant goudbruin is en bak ze lichtbruin. Vouw de gare pikelets in een theedoek en houd ze warm in de oven. Bak de rest van de pikelets.
Afbeelding
Pikelets | Pannekoekjes
Aantal personen
3.00
Vertel iets leuks over dit recept
Pikelets zijn te herkennen aan de kenermkende gaatjes bovenop. Serveer de pikelets warm, met boter en jam. Ze zijn ook erg lekker met roomkaas en gerookte zalm. Voor de traditionele Hollander is er ook altijd nog stroop.
Ingrediƫnten
140 ml water
140 ml melk
1 el zonnebloemolie
225 gr bloem
1 tl zout
1 tl poedersuiker
1 1/2 th instantgist
1/2 tl zuiveringszout (of 1 th bakpoeder)
4 el water
1 eiwit
Hulpmiddelen & keukengerei
Broodbakmachine, maatbeker, eetlepel, theelepel, beslagkom, bakplaat, koekenpan en spatel
Leuke tips
Serveer de pikelets warm en houd ze gewikkeld in een theedoek zodat de warmte behouden blijft.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Engels
Soort gerecht / gang
Ontbijt
Recept ID
1400786
Homepage ID
2028891
Smaak
N
Teller
1215
Bron
http://www.uwthuiskok.nl/pasen-2012/
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Schenk eerst het water in de broodvorm, dan de melk en dan de zonnebloemolie. Strooi de bloem er zo op dat de vloeistof volledig wordt bedekt. Voeg de zout en poedersuiker toe, elk in een eigen hoek van de broodvorm. Maak een kuiltje in het midden van de bloem (maar niet tot aan de vloeistof) en strooi daar de gist in. Zet de machine op deegstand (basisdeeg). Druk op start. Bestrijk twee bakplaten met wat olie.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch
Author Image
uwthuiskok
Gelegenheid