Paaseieren en gerecht

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 04/06/2012 - 14:07
Bereidingswijze
Daarna had Oma zes gepelde uien. Daarvan maakte ze stamppot siepels. Aardappels en uien samen koken, verhouding 1 op 3. Dus drie aardappels op één ui. Dat kookte ze met een laurierblad, waarin ze drie kruidnagels stak. Verder deed ze er een verse worst en een stukje gerookt spek bij. Als de aardappels gaar zijn, spek en worst apart. Aardappels en uien stampen. Worst in plakjes door de stamppot roeren. Dat in een ovenschotel. Rookspek in dunne plakjes snijden en op de stamppot leggen. In de oven tot het spek knapperig is.

En smullen maar!
Afbeelding
Paaseieren en gerecht
Paaseieren en gerecht
Paaseieren en gerecht
Paaseieren en gerecht
Paaseieren en gerecht
Paaseieren en gerecht
Aantal personen
0.00
Vertel iets leuks over dit recept
2 Leuke leuke ideeën van mijn vriend Ed Niers uit Drenthe. Zoals vroeger gedaan...
Ingrediënten
Aan alle opa`s en oma`s:
Kleinkinderen wil je verwennen. Dat deed mijn Oma vroeger al. Ze verfde paaseieren met uienschillen. (geld voor buitensporigheden was er niet.)
Neem 3 rode en drie bruine uien. Haal de schillen er af. Wikkel de schillen om verse eieren. De eieren knoop je per stuk in een doekje. Ik knipte daarvoor een oud kussensloop in lapjes... Je kunt ook een stuk kaasdoek kopen.. Breng een pan water aan de kook. Leg de ingepakte eieren er in. Na 6 minuten uitpakken, en laten drogen. Als het geheel droog is, pak je de schilletjes er af. Je hebt dan prachtige paaseieren. Achteraf besef ik, dat ik witte eieren had moeten nemen, dan was het effect nog mooier, maar deze vind ik ook geslaagd.
Bereidingstijd
0-10 min
Keuken
Regionaal
Recept ID
1400694
Homepage ID
1066450
Smaak
H
Teller
1846
Bron
Ed Niers
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
deonart
Gelegenheid