Oosterse gevulde eieren

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 04/06/2012 - 13:59
Bereidingswijze
Snijd de gepelde eieren in de lengte door. Wip met een theelepeltje de eierdooiers er voorzichtig uit. Zorg dat het eiwit niet breekt. Doe in een kommetje de dooiers, de boter, de mayonaise en 25 gram pindasaus. Prak dit met een vork heel goed door zodat je een gladde massa krijgt. Maak op smaak met de kerriepoeder, paprikapoeder en rode peper.

Doe het mengsel in een spuitzak of in een boterhamzakje. Knip van het boterhamzakje een klein puntje af, dan kun je door de opening spuiten. Zorg ervoor dat de opening niet te groot is!
Verdeel het mengsel over de eieren. Zet ze op een schaaltje en laat minimaal een half uurtje opstijven in de koelkast.

Kook water en laat dit voorzichtig over een zeefje stromen waar je de taugé in gedaan hebt. De taugé is dan niet meer helemaal rauw, maar wel knapperig.
Leg 3 sprietjes over ieder half eitje. Maak het restantje pindasaus een klein beetje warm in de magnetron, zodat het iets dunner wordt. Doe met een theelepeltje een klein beetje saus op het eitje. Bestrooi het eitje voorzichtig met iets gedroogde rode peper. (Als je die niet hebt kun je ook gewone peper gebruiken)
Afbeelding
Oosterse gevulde eieren
Aantal personen
0.00
Ingrediënten
4 kleine eieren, 25 gram natiumarme mayonaise, 10 gram zachte roomboter, 40 gram koude pindasaus (zie mijn recept voor pindasaus), kerriepoeder,
paprikapoeder,gedroogde rode peper (of een klein beetje sambal), 24 mooie taugésprietjes
Leuke tips
Op de foto is de helft van de gevulde eieren te zien...
Bereidingstijd
0-10 min
Soort gerecht / gang
Borrelhapje
Recept ID
1400691
Homepage ID
904360
Smaak
O
Teller
1342
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Zet de eieren op in een pannetje met koud water. Kook, als het water goed kookt, de eieren nog 6 minuten. (Kooktijd natuurlijk afhankelijk van de grootte van de eieren!). De eidooiers moeten helemaal gestold zijn, maar niet groen.
Gooi het kokende water van de eieren af en laat er koud water overheen stromen. De eieren garen nu niet verder door. Maak de eieren koud genoeg om te kunnen pellen.
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Author Image
pimmetjuh
Gelegenheid