Roast van lamsbout met knoflook en rozemarijn

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 04/04/2012 - 12:51
Bereidingswijze
Laat de lamsbout 30 minuten garen in de voorverwarmde oven op 160 graden onder een losjes geplaatst dakje van aluminiumfolie. Laat de lamsbout nog 10 minuten nagaren onder een velletje aluminiumfolie. Maak de jus in een braadpan. Als de pan heet is, laat de sappen uit de braadschaal in de baadpan lopen. Voeg de wijn toe en laat de jus indikken. Meng de boter en de bloem en voeg theelepel na theelepel to aan de jus om deze verder in te dikken. Voeg tenslotte een klontje roomboter toe als de pan van het vuur is en klop deze door de jus voor een mooie glans. Snijdt de lamsbout aan en giet de jus over de getrancheerde lamsbout. Garneer met rozemarijn en verse groenten.
Afbeelding
Roast van lamsbout met knoflook en rozemarijn
Aantal personen
0.00
Ingrediƫnten
1 lamsbout met been +/- 1700 gram
3 teentjes knoflook
20 gram roomboter
4 takjes verse rozemarijn
gemalen peper en zout

voor de jus:
100 ml rode wijn
klontje boter
beetje bloem
Hulpmiddelen & keukengerei
Aluminiumfolie
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
T
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1400644
Homepage ID
1220378
Smaak
H
Teller
1901
Bron
Beaf & Steak
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
5
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Laat de lamsbout op kamertemperatuur komen. Meng de boter met fijngehakte rozemarijn en knoflook. Beetje peper en zout en prakken met de vork. Snij 20 gleuven in de lamsbout, vingerdik. Wrijf de boter over de lamsbout en in de gleuven
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
novemberrain18
Gelegenheid