Bereidingswijze
Verwarm voor de semifreddo 100 ml water met 150 gr suiker op een laag vuur tot de suiker is gesmolten. Gebruik hiervoor een pan met een dikke bodem, of neem een gewone pan die je op niet direct op het vuur maar op een warmhoudplaatje zet. Zet het vuur hoog wanneer de suiker is gesmolten. na een paar minuten zal de stroop gaan karamelliseren en kleuren aan de randen. Dan is de stroop klaar.
Klop de slagroom lobbig en zet in de koelkast. Klop in een andere kom de eierdooiers met een mixer tot ze bleek gekleurd en luchtig zijn. Giet de suikerstroop er voorzichtig bij terwijl je blijft kloppen. Blijf kloppen terwijl het mengsel afkoelt, en dik en glanzend wordt. Voeg nu de citroensap, citroenrasp en slagroom toe. Gebruik hier niet de mixer voor, maar spatel met een lepel.
Giet het mengsel in een met plasticfolie beklede cakevorm en plaats hem tenminste 4 uur in de vriezer.
SIROOP: Breng in een pan met dikke bodem de ingrediƫnten aan de kook en laat minstens een uur (hoe langer hoe lekkerder)zachtjes trekken (met deksel). Laat daarna inkoken tot siroopdikte (zonder deksel, vuur hoog) zeven en af laten koelen.
Klop de slagroom lobbig en zet in de koelkast. Klop in een andere kom de eierdooiers met een mixer tot ze bleek gekleurd en luchtig zijn. Giet de suikerstroop er voorzichtig bij terwijl je blijft kloppen. Blijf kloppen terwijl het mengsel afkoelt, en dik en glanzend wordt. Voeg nu de citroensap, citroenrasp en slagroom toe. Gebruik hier niet de mixer voor, maar spatel met een lepel.
Giet het mengsel in een met plasticfolie beklede cakevorm en plaats hem tenminste 4 uur in de vriezer.
SIROOP: Breng in een pan met dikke bodem de ingrediƫnten aan de kook en laat minstens een uur (hoe langer hoe lekkerder)zachtjes trekken (met deksel). Laat daarna inkoken tot siroopdikte (zonder deksel, vuur hoog) zeven en af laten koelen.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Heerlijk fris ijs, heel feestelijk met de vanille/rozemarijnsiroop. Die siroop is volgens mijn man zo super dat je er zelfs een stuk karton lekker mee kan krijgen!
Ingrediƫnten
IJS:
1 dl water, 150 g suiker, 2 dl slagroom, 5 eidooiers, sap en rasp van 2 citroenen.
SIROOP: 1,5 dl water, 2 takjes rozemarijn, 1 opengesneden vanillestokje, 100 g suiker
1 dl water, 150 g suiker, 2 dl slagroom, 5 eidooiers, sap en rasp van 2 citroenen.
SIROOP: 1,5 dl water, 2 takjes rozemarijn, 1 opengesneden vanillestokje, 100 g suiker
Hulpmiddelen & keukengerei
Cakevorm + plasticfolie (niet nodig als je een siliconen cakevorm hebt), mixer, pan met dikke bodem
Leuke tips
zie foto
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Internationaal
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
1400636
Homepage ID
1332910
Smaak
Z
Teller
5547
Bron
kruidenthuis, aangepast
Drank
Uit
Bookmarked
110
Aantal reacties
6
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Uit
Voorbereiding
Rasp de schil van de citroenen en pers ze uit.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid