Bereidingswijze
Zeef voor de ravioli de bloem met cacaopoeder, zout en de poedersuiker boven het werkblad. Maak een kuiltje in het midden en doe de eieren en olie erin. Kneed alles tot een glad deeg. U kunt het deeg ook in de keukenmachine mengen en met de hand doorkneden. Zet het tenminste 30 minuten afgedekt weg.
Smelt voor de vulling de witte chocolade au bain marie. Laat hem iets afkoelen. Roer de roomkaas los, klop de chocolade en het ei erdoor en schep de vulling in een spuitzak.
Verdeel het deeg in tweeën en leg een portie afgedekt weg. Rol een portie op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een dunne rechthoekige lap. Dek de lap deeg af met een schone, vochtige theedoek en herhaal dit met de ander portie deeg.
Spuit kleine hoopjes (1 theelepel) vulling op de ene lap: houd 4 cm tussenruimte. Bestrijk de tussenruimten met losgeklopt ei.
Leg de tweede deeglap op de lap met de hoopjes vulling. Druk het deeg in de tussenruimten stevig aan, zodat eventuele lucht eruit kan. Steek de gevulde rondjes uit met een raviolisteker of met een mes. Leg ze op een met bloem bestoven theedoek. Laat ze 1 uur drogen.
Smelt voor de vulling de witte chocolade au bain marie. Laat hem iets afkoelen. Roer de roomkaas los, klop de chocolade en het ei erdoor en schep de vulling in een spuitzak.
Verdeel het deeg in tweeën en leg een portie afgedekt weg. Rol een portie op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een dunne rechthoekige lap. Dek de lap deeg af met een schone, vochtige theedoek en herhaal dit met de ander portie deeg.
Spuit kleine hoopjes (1 theelepel) vulling op de ene lap: houd 4 cm tussenruimte. Bestrijk de tussenruimten met losgeklopt ei.
Leg de tweede deeglap op de lap met de hoopjes vulling. Druk het deeg in de tussenruimten stevig aan, zodat eventuele lucht eruit kan. Steek de gevulde rondjes uit met een raviolisteker of met een mes. Leg ze op een met bloem bestoven theedoek. Laat ze 1 uur drogen.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een waanzinnig mooi nagerecht. Echt een uitdaging om te maken.
Ingrediënten
175 gr bloem
25 gr cacaopoeder
zout
2 el poedersuiker
2 grote eieren, losgeklopt
1 el olijfolie
slagroom en chocoladekrullen, ter garnering
VULLING
175 gr witte chocolade, in stukjes
350 gr roomkaas
1 ei en 1 losgeklopt ei.
25 gr cacaopoeder
zout
2 el poedersuiker
2 grote eieren, losgeklopt
1 el olijfolie
slagroom en chocoladekrullen, ter garnering
VULLING
175 gr witte chocolade, in stukjes
350 gr roomkaas
1 ei en 1 losgeklopt ei.
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
1400512
Homepage ID
928843
Smaak
Z
Teller
2213
Bron
De Chocoladebijbel
Drank
Uit
Bookmarked
21
Aantal reacties
2
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid