Bereidingswijze
Fruit in een wok de ui in 2 eetl olijfolie in 5 minuten glazig. Voeg op het laatst de knoflook en Italiaanse kruiden toe. Schep de spinazie erbij en roerbak 3 minuten tot de spinazie is geslonken.
Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak hierin de 4 kwarteleitjes tot spiegeleitjes.
Schep de spinazie in een hoge beker en pureer deze met een staafmixer tot een fijne puree. Schep de spinazie in een kookpan, voeg 500 ml water, het bouillontablet, de slagroom en de hamreepjes toe en roer de soep tot deze bijna kookt. Breng op smaak met zout en peper.
Verdeel de soep over 4 borden of kommen en leg in elk een spiegeleitje. Lekker met een beschuitje of geroosterd brood.
Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak hierin de 4 kwarteleitjes tot spiegeleitjes.
Schep de spinazie in een hoge beker en pureer deze met een staafmixer tot een fijne puree. Schep de spinazie in een kookpan, voeg 500 ml water, het bouillontablet, de slagroom en de hamreepjes toe en roer de soep tot deze bijna kookt. Breng op smaak met zout en peper.
Verdeel de soep over 4 borden of kommen en leg in elk een spiegeleitje. Lekker met een beschuitje of geroosterd brood.
Aantal personen
4.00
Ingrediƫnten
1 ui, gesnipperd
3 eetl olijfolie
1 teen knoflook, geperst
1 eetl gedroogde Italiaanse kruiden
450 gr verse spinazie
1 kippenbouillontablet
100 ml slagroom
100 gr hamreepjes
4 kwarteleitjes
Zout en peper
3 eetl olijfolie
1 teen knoflook, geperst
1 eetl gedroogde Italiaanse kruiden
450 gr verse spinazie
1 kippenbouillontablet
100 ml slagroom
100 gr hamreepjes
4 kwarteleitjes
Zout en peper
Hulpmiddelen & keukengerei
Wok
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
1400466
Homepage ID
2033419
Teller
2956
Bron
Jumbo
Drank
Uit
Bookmarked
28
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid