Bereidingswijze
Kook de eieren 8 min. Laat schrikken onder koud stromend water en pel. Week ondertussen de gelatine 5 min. in koud water. Breng de bouillon in een steelpan aan de kook. Neem van het vuur. Knijp de gelatine uit en los op in de bouillon. Laat ca. 1 uur afkoelen.
Verwijder de zaadlijsten van de tomaat en snijd het vruchtvlees in blokjes van 1/2 cm. Leg op de bodem van elk timbaaltje een klein takje dille en voeg per timbaaltje 2 el bouillon toe. Laat 5 min. opstijven in de koelkast. Snijd de rest van de dille fijn en meng met de tomaat en zalm.
Doe de eieren in de timbaaltjes en schep het dille-tomaat-zalmmengsel eromheen. Vul aan met de bouillon. Laat minimaal 4 uur opstijven in de koelkast.
Verwijder de zaadlijsten van de tomaat en snijd het vruchtvlees in blokjes van 1/2 cm. Leg op de bodem van elk timbaaltje een klein takje dille en voeg per timbaaltje 2 el bouillon toe. Laat 5 min. opstijven in de koelkast. Snijd de rest van de dille fijn en meng met de tomaat en zalm.
Doe de eieren in de timbaaltjes en schep het dille-tomaat-zalmmengsel eromheen. Vul aan met de bouillon. Laat minimaal 4 uur opstijven in de koelkast.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Ingrediƫnten
4 eieren +
4 blaadjes gelatine (zakje 12 stuks)
400 ml visbouillon (van tablet)
2 tomaten, in 8 partjes
1/2 bakje dille (a 15 g)
1 pakje gerookte zalm (100 g), in reepjes
4 blaadjes gelatine (zakje 12 stuks)
400 ml visbouillon (van tablet)
2 tomaten, in 8 partjes
1/2 bakje dille (a 15 g)
1 pakje gerookte zalm (100 g), in reepjes
Hulpmiddelen & keukengerei
4 timbaaltjes
Leuke tips
Houd de onderkant van de timbaaltjes al draaiend 3 sec. onder de hete kraan en stort op een bord. Lekker met geroosterd brood.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Bijgerecht
Recept ID
1400373
Homepage ID
356927
Smaak
H
Teller
909
Bron
www.allerhande.nl
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid