Bereidingswijze
VOOR SAUS:
250 ml slagroom
250 ml warme water
400 g (500 ml) suiker
30 ml boter
5 ml vanille extract
MAKEN VAN SAUS:
1. Doen in steelpan de slagroom, warme water en suiker en breng al roerend aan kook. (de suiker moet gesmolten zijn)
2. Voeg boter en vanille extract erbij en zodra boter gesmolten zijn word saus over warme pudding verdeeld.
250 ml slagroom
250 ml warme water
400 g (500 ml) suiker
30 ml boter
5 ml vanille extract
MAKEN VAN SAUS:
1. Doen in steelpan de slagroom, warme water en suiker en breng al roerend aan kook. (de suiker moet gesmolten zijn)
2. Voeg boter en vanille extract erbij en zodra boter gesmolten zijn word saus over warme pudding verdeeld.
Afbeelding
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Met weinig woorden; "Stroperig, zoet en zalig!"
Deze pudding is zeker één van het meest bekend en gewilde puddings van Zuid-Afrika die vooral met feestdagen gemaakt worden.
Deze pudding is zeker één van het meest bekend en gewilde puddings van Zuid-Afrika die vooral met feestdagen gemaakt worden.
Ingrediënten
VOOR PUDDING:
30 ml boter
200 g (250 ml) suiker
2 eieren, geklopt
280 g (500 ml) patentbloem, geseeft
10 ml (2 theelepel) koeksoda (bicarbonate of soda), kan jij bij toko`s kopen
190 ml melk
1/8 t zout
30 ml (2 eetlepels) fijn abrikozenjam
30 ml bruin azijn
MAKEN VAN PUDDING:
1. Klopt boter en suiker tot romig en licht van kleur.
2. Voeg geklopte eieren erbij en klopt door massa.
3. Meng nu de bloem er stapsgewijs erdoor.
4. Meng melk met koeksoda en meng met overige ingrediënten door bloem mengsel.
5. Beboter een ovenschaal van 22 x 18 cm en schept pudding erin.
6. Bak voor 60+ min. bij 180*C tot gaar. (toets gaart punt door er een satéstokje in te drukken, als het schoon uitkomt, is het gaar)
7. Steek met achterkant van satéstokje gaatjes over het gehele pudding zodat saus er goed in kunnen trekken.
8. Verdeel warme saus over nog hete pudding.
9. Voor aansnijden wacht je eerst een poosje tot alle saus in pudding is getrokken.
30 ml boter
200 g (250 ml) suiker
2 eieren, geklopt
280 g (500 ml) patentbloem, geseeft
10 ml (2 theelepel) koeksoda (bicarbonate of soda), kan jij bij toko`s kopen
190 ml melk
1/8 t zout
30 ml (2 eetlepels) fijn abrikozenjam
30 ml bruin azijn
MAKEN VAN PUDDING:
1. Klopt boter en suiker tot romig en licht van kleur.
2. Voeg geklopte eieren erbij en klopt door massa.
3. Meng nu de bloem er stapsgewijs erdoor.
4. Meng melk met koeksoda en meng met overige ingrediënten door bloem mengsel.
5. Beboter een ovenschaal van 22 x 18 cm en schept pudding erin.
6. Bak voor 60+ min. bij 180*C tot gaar. (toets gaart punt door er een satéstokje in te drukken, als het schoon uitkomt, is het gaar)
7. Steek met achterkant van satéstokje gaatjes over het gehele pudding zodat saus er goed in kunnen trekken.
8. Verdeel warme saus over nog hete pudding.
9. Voor aansnijden wacht je eerst een poosje tot alle saus in pudding is getrokken.
Leuke tips
Serveer warm met vanilleroomijs en/of geklopt slagroom en/of custard. Je kan dit ook met Vanillesaus eten.
P.S. Zonder kinderen, kan er ook nog cognac/brandewijn door de saus gemengd worden.
Malvapudding in beeld
P.S. Zonder kinderen, kan er ook nog cognac/brandewijn door de saus gemengd worden.
Malvapudding in beeld
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Afrikaans
Recept ID
1400367
Homepage ID
1066450
Smaak
Z
Teller
3435
Bron
Zuid-Afrika
Drank
Uit
Bookmarked
31
Aantal reacties
4
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid