Bereidingswijze
Als de bouillon goed getrokken is, snij dan de ui in grove tukken en bak deze met wat peper zout en teentje knoflook in de pan.
Boen de sinaasappel goed schoon en snijd deze in dikke plakken (ze mogen niet stuk koken namelijk).
Neem de voorgekookte bietjes (8-12 bietjes voor een flinke pan) en snijd deze in stukken.
Als de ui mooi lichtbruin is geworden voeg je de bietjes toe en bak deze even mee.
Het is handig om in dit stadium de laurier, kruidnagel en jeneverbessen uit de bouillon te halen. Anders wordt het `lastig `vissen` straks. Maar voor meer smaak laat je ze zitten.
Voeg dan in een grote pan en doe er het grootste deel van de bouillon bij. (Ook de sinaasappel met schil gaat mee). Laat dit zachtjes koken en trekken.
Wanneer de soep goed op smaak is (eventueel extra bouillonblokje/zout/specerijen toevoegen) neem je de prosciutto en bak je deze knapperig in de pan. Zorg ervoor dat je krokante stukjes hebt en het is leuk om ook wat langere stukken te hebben.
Haal de sinaasappel uit de soep en alle nog aanwezige kruiden. Pureer dan de soep mooi glad (voeg eventueel het restant bouillon toe) zodat het een mooie gladde romige (redelijk dikke) soep wordt.
Giet het in een kom, doe in het midden van de kom een flinke hoeveelheid zachte geitenkaas (zorg dat het niet naar de bodem zakt, maar mooi uit de rode soep komt). Strooi hier de prosciutto over en maak er een mooie presentatie van.
Boen de sinaasappel goed schoon en snijd deze in dikke plakken (ze mogen niet stuk koken namelijk).
Neem de voorgekookte bietjes (8-12 bietjes voor een flinke pan) en snijd deze in stukken.
Als de ui mooi lichtbruin is geworden voeg je de bietjes toe en bak deze even mee.
Het is handig om in dit stadium de laurier, kruidnagel en jeneverbessen uit de bouillon te halen. Anders wordt het `lastig `vissen` straks. Maar voor meer smaak laat je ze zitten.
Voeg dan in een grote pan en doe er het grootste deel van de bouillon bij. (Ook de sinaasappel met schil gaat mee). Laat dit zachtjes koken en trekken.
Wanneer de soep goed op smaak is (eventueel extra bouillonblokje/zout/specerijen toevoegen) neem je de prosciutto en bak je deze knapperig in de pan. Zorg ervoor dat je krokante stukjes hebt en het is leuk om ook wat langere stukken te hebben.
Haal de sinaasappel uit de soep en alle nog aanwezige kruiden. Pureer dan de soep mooi glad (voeg eventueel het restant bouillon toe) zodat het een mooie gladde romige (redelijk dikke) soep wordt.
Giet het in een kom, doe in het midden van de kom een flinke hoeveelheid zachte geitenkaas (zorg dat het niet naar de bodem zakt, maar mooi uit de rode soep komt). Strooi hier de prosciutto over en maak er een mooie presentatie van.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Zeer lekker verrassend soepje kan ik wel zeggen. Goede smaakverdeling van zoet en zout!
Ingrediƫnten
rode bietjes
uien
kippenbouillon
sinaasappel
kruidnagel
jeneverbes
laurierblad
zachte geitenkaas
prosciuttoham
Teentje knoflook
pijnboompitjes
En wat liefde:)
uien
kippenbouillon
sinaasappel
kruidnagel
jeneverbes
laurierblad
zachte geitenkaas
prosciuttoham
Teentje knoflook
pijnboompitjes
En wat liefde:)
Leuke tips
Je kunt hier qua presentatie echt een feestje van maken want de kleur van de soep is mooi dieprood/paars. Lekker met een mooie rode wijn en eventueel een zelfgemaakte soepstengel van sesam kaas en bladerdeeg.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
U
Soort gerecht / gang
Lunch/Brunch
Recept ID
1400085
Homepage ID
2030707
Smaak
H
Teller
1372
Drank
Uit
Bookmarked
11
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Ik doe eigenlijk niet aan verhoudingen. Zo is ook de manier waarop ik kook. Dat moet op gevoel.
Trek zelf kippenbouillon of maak vast 2 liter bouillon aan in een pan en laat hier het laurier, kruidnagelen en jeneverbes in trekken. Voeg zoveel naar eigen smaak toe.
Voor de bietjes neem je voorgekookte bietjes (zelf koken of voorgekookte gebruiken).
Trek zelf kippenbouillon of maak vast 2 liter bouillon aan in een pan en laat hier het laurier, kruidnagelen en jeneverbes in trekken. Voeg zoveel naar eigen smaak toe.
Voor de bietjes neem je voorgekookte bietjes (zelf koken of voorgekookte gebruiken).
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Gelegenheid