Bereidingswijze
Hak de noten grof, meng ze met de citroenrasp, basterdsuiker en aroma.
Rol het deeg uit tot een min of meer rechte lap van ca 20x40 cm.
Verdeel het notenmengsel over de lap, laat aan de korte kant een strook van 4 cm vrij.
Rol de lap in de lengterichting strak op in de richting van de vrije strook en leg de rol met de naad naar beneden in de vorm.
Knip met een schaar de bovenste deeglaag van voor naar achter zigzaggend open, zodat de vulling zichtbaar wordt.
Vervolg de bereidingswijze, maar gebruik een vochtige theedoek voor het rijzen.
Bak het brood en bestrijk het na het afkoelen met glazuur.
Rol het deeg uit tot een min of meer rechte lap van ca 20x40 cm.
Verdeel het notenmengsel over de lap, laat aan de korte kant een strook van 4 cm vrij.
Rol de lap in de lengterichting strak op in de richting van de vrije strook en leg de rol met de naad naar beneden in de vorm.
Knip met een schaar de bovenste deeglaag van voor naar achter zigzaggend open, zodat de vulling zichtbaar wordt.
Vervolg de bereidingswijze, maar gebruik een vochtige theedoek voor het rijzen.
Bak het brood en bestrijk het na het afkoelen met glazuur.
Aantal personen
0.00
Ingrediƫnten
1 pak koopmans mix voor bruin brood
200ml (2 dl) handwarm water
2 zakjes dr oetker vanillesuiker
25 gr zachte boter of margarine
2 eieren
zakje dr oetker hazelnoten
1 zakje dr eotker walnoten
2 el citroenrasp
5 el bruine basterdsuiker
1 tl rumaroma
bakglazuur
200ml (2 dl) handwarm water
2 zakjes dr oetker vanillesuiker
25 gr zachte boter of margarine
2 eieren
zakje dr oetker hazelnoten
1 zakje dr eotker walnoten
2 el citroenrasp
5 el bruine basterdsuiker
1 tl rumaroma
bakglazuur
Hulpmiddelen & keukengerei
cake of bakvorm, mixer met deeghaak, deegroller
Leuke tips
TIP: dek, als het brood te donker wordt, de bovenkant af met een dubbel stuk aluminiumfolie (glimkant naar binnen)
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Brood
Recept ID
1400081
Homepage ID
356927
Smaak
Z
Teller
1122
Bron
Dr Oetker bakboekje
Drank
Uit
Bookmarked
6
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Maak het deeg volgens de bereidingswijze op het pak. Mix, meng de vanillesuiker en voeg eieren toe.
Vervolg de bereidingswijze voor een brood, maar laaaat het deeg onder een vochtige theedoek 30 min rijzen
Vervolg de bereidingswijze voor een brood, maar laaaat het deeg onder een vochtige theedoek 30 min rijzen
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid