Bereidingswijze
Doe alle ingrediënten voor het beslag in een beslagkom.
Meng het met de mixer op de laagste stand door elkaar en klop het dan met de mixer op de hoogste stand in 2 minuten tot een glad beslag.
Giet het beslag in de springvorm.
Bak de taart in ca. 22 minuten gaar en mooi goudbruin.
Neem de taart uit de oven en snijd de taart los van de rand, maar laat hem in de springvorm.
De saus:
Meng de Citroenrasp met water in een steelpannetje.
Breng het al roerende aan de kook, zodat de suiker (van de citroenrasp) oplost.
Laat de siroop 30 seconden doorkoken.
Prik met een vork gaatjes in het nog warme gebak.
Giet de citroenstroop langzaam over het gebak, zodat de siroop in het gebak trekt.
Verwijder de springvorm en laat de taart afkoelen.
Meng het met de mixer op de laagste stand door elkaar en klop het dan met de mixer op de hoogste stand in 2 minuten tot een glad beslag.
Giet het beslag in de springvorm.
Bak de taart in ca. 22 minuten gaar en mooi goudbruin.
Neem de taart uit de oven en snijd de taart los van de rand, maar laat hem in de springvorm.
De saus:
Meng de Citroenrasp met water in een steelpannetje.
Breng het al roerende aan de kook, zodat de suiker (van de citroenrasp) oplost.
Laat de siroop 30 seconden doorkoken.
Prik met een vork gaatjes in het nog warme gebak.
Giet de citroenstroop langzaam over het gebak, zodat de siroop in het gebak trekt.
Verwijder de springvorm en laat de taart afkoelen.
Aantal personen
8.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een heerlijk frisse gebak voor of na pasen ;)
Ingrediënten
Voor het beslag:
150 g Tarwegriesmeel Naturel
200 g volle Griekse Yoghurt (10% vet)
125 g fijne (tafel)suiker
75 ml olie (bij voorkeur zonnebloem- of maïsolie)
2 eieren
1 zakje bakpoeder
Voor de citroensaus:
75 g Citroenrasp
2 el water
Voor de garnering:
1 beker Griekse Yoghurt
1 limoen
Extra nodig:
mixer met garden
springvorm (24 cm)
150 g Tarwegriesmeel Naturel
200 g volle Griekse Yoghurt (10% vet)
125 g fijne (tafel)suiker
75 ml olie (bij voorkeur zonnebloem- of maïsolie)
2 eieren
1 zakje bakpoeder
Voor de citroensaus:
75 g Citroenrasp
2 el water
Voor de garnering:
1 beker Griekse Yoghurt
1 limoen
Extra nodig:
mixer met garden
springvorm (24 cm)
Hulpmiddelen & keukengerei
Oventemperatuur en baktijd:
Elektrische oven: 175 °C
Heteluchtoven: 160 °C
Gasoven: stand: 3
Baktijd: ca. 22 minuten
Elektrische oven: 175 °C
Heteluchtoven: 160 °C
Gasoven: stand: 3
Baktijd: ca. 22 minuten
Leuke tips
Serveer een puntje gebak met een schepje Griekse yoghurt en een half plakje limoen.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1399753
Homepage ID
1422104
Smaak
S
Teller
1188
Drank
Uit
Bookmarked
7
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Plaats het rooster onder het midden van de oven en verwarm de oven voor.
Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vet het dun in met boter.
Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vet het dun in met boter.
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Gelegenheid