Bereidingswijze
Verhit een koekenpan zonder boter of olie.
Rooster het amandelschaafsel al omschuddend goudbruin.
Schud het amandelschaafsel op een dubbel laagje keukenpapier.
Snijd de bigarreaux en de gekonfijte sinaasappelschil in kleine stukjes en meng dit met de sukade.
Bereid de banketbakkersroom met het water en de roomkwark.
Schep het gedroogde fruit en ongeveer 40 g van het amandelschaafsel door de room.
Verdeel het paasdessert over 6 coupes.
Zet de coupes in de koelkast en laat het dessert op stijven.
Klop de slagroom met 1 zakje vanillesuiker.
Spuit op elke coupe een toef slagroom en bestrooi het met de rest van het amandelschaafsel.
Rooster het amandelschaafsel al omschuddend goudbruin.
Schud het amandelschaafsel op een dubbel laagje keukenpapier.
Snijd de bigarreaux en de gekonfijte sinaasappelschil in kleine stukjes en meng dit met de sukade.
Bereid de banketbakkersroom met het water en de roomkwark.
Schep het gedroogde fruit en ongeveer 40 g van het amandelschaafsel door de room.
Verdeel het paasdessert over 6 coupes.
Zet de coupes in de koelkast en laat het dessert op stijven.
Klop de slagroom met 1 zakje vanillesuiker.
Spuit op elke coupe een toef slagroom en bestrooi het met de rest van het amandelschaafsel.
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een lekker zacht romig en fris dessert voor de pasen.
Ingrediƫnten
Amandelschaafsel
bigarreaux
60 g gekonfijte sinaasappelschil
60 g sukade
Banketbakkersoom
300 ml water
500 g roomkwark
125 ml slagroom
Vanillesuiker
bigarreaux
60 g gekonfijte sinaasappelschil
60 g sukade
Banketbakkersoom
300 ml water
500 g roomkwark
125 ml slagroom
Vanillesuiker
Hulpmiddelen & keukengerei
6 coupes
Leuke tips
Gekonfijte sinaasappelschil kunt u onder andere vinden bij notenwinkels.
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
1399752
Homepage ID
1422104
Smaak
R
Teller
3539
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Gelegenheid