Bereidingswijze
De Vulling:
Snijd de boter in kleine blokjes (ongeveer erwtjesgrootte).
Meng bloem en boter in een kom.
Voeg Nougatine en kristalsuiker toe en kneed het met de vingertoppen snel tot een kruimelig deeg.
Voeg het ijskoude water toe en kneed het glad met de handen of in een keukenmachine met messen.
Verdeel het deeg in 9 gelijke stukjes van 60 g.
Bekleed met de vingertoppen de bodem en de rand van de vormpjes met het deeg.
Snijd de bovenrand van het deeg glad af.
Zet de vormpjes 30 minuten in de koelkast.
Verwarm de oven nu voor.
Leg in elk vormpje op het deeg een stukje passend bakpapier en stapel de vormpjes per 3 stuks.
Strooi in het bovenste vormpjes een laagje keramische bakkorrels.
Zet de stapeltjes op het rooster in de voorverwarmde oven en bak de taartjes 10 minuten.
Zet de vormpjes naast elkaar op het rooster, verwijder de noodvulling en het bakpapier en bak de taartjes nog 10-15 minuten tot ze mooi goudbruin zijn.
Neem de tartelettes uit de oven, maak ze met een scherp mesje los van de vormpjes en laat ze afkoelen op een taartrooster.
Banketbakkersroom:
Breng het grootste gedeelte van de melk met het vanillestokje langzaam aan de kook en laat het stokje enige tijd in de melk trekken.
Meng de bloem met de eierdooiers en een klein scheutje achtergehouden melk tot een glad papje.
Voeg hier onder goed roeren en met kleine hoeveelheiden tegelijk de kokende melk bij.
Doe de massa terug in de pan. Breng ze onder zeer goed roeren aan de kook en laat ze ongeveer 3 minuten zachtjes doorkoken.
Verwijder het vanillestokje en
voeg de suiker toe.
Haal de room van het gas en laat de room nu even rusten.
Schep de Banketbakkersroom in een spuitzak met stervormig mondje en spuit in elke tartelette een toef room.
Kook de suiker en het water op een niet te hoog vuur tot het karamelkleurig wordt.
Neem de pan van het vuur en voeg de room en de boter toe.
Zet de pan terug op het vuur en kook het kort tot een dikke saus.
laat het geheel een beetje afkoelen en giet dan de saus over de gebakjes.
Snijd de boter in kleine blokjes (ongeveer erwtjesgrootte).
Meng bloem en boter in een kom.
Voeg Nougatine en kristalsuiker toe en kneed het met de vingertoppen snel tot een kruimelig deeg.
Voeg het ijskoude water toe en kneed het glad met de handen of in een keukenmachine met messen.
Verdeel het deeg in 9 gelijke stukjes van 60 g.
Bekleed met de vingertoppen de bodem en de rand van de vormpjes met het deeg.
Snijd de bovenrand van het deeg glad af.
Zet de vormpjes 30 minuten in de koelkast.
Verwarm de oven nu voor.
Leg in elk vormpje op het deeg een stukje passend bakpapier en stapel de vormpjes per 3 stuks.
Strooi in het bovenste vormpjes een laagje keramische bakkorrels.
Zet de stapeltjes op het rooster in de voorverwarmde oven en bak de taartjes 10 minuten.
Zet de vormpjes naast elkaar op het rooster, verwijder de noodvulling en het bakpapier en bak de taartjes nog 10-15 minuten tot ze mooi goudbruin zijn.
Neem de tartelettes uit de oven, maak ze met een scherp mesje los van de vormpjes en laat ze afkoelen op een taartrooster.
Banketbakkersroom:
Breng het grootste gedeelte van de melk met het vanillestokje langzaam aan de kook en laat het stokje enige tijd in de melk trekken.
Meng de bloem met de eierdooiers en een klein scheutje achtergehouden melk tot een glad papje.
Voeg hier onder goed roeren en met kleine hoeveelheiden tegelijk de kokende melk bij.
Doe de massa terug in de pan. Breng ze onder zeer goed roeren aan de kook en laat ze ongeveer 3 minuten zachtjes doorkoken.
Verwijder het vanillestokje en
voeg de suiker toe.
Haal de room van het gas en laat de room nu even rusten.
Schep de Banketbakkersroom in een spuitzak met stervormig mondje en spuit in elke tartelette een toef room.
Kook de suiker en het water op een niet te hoog vuur tot het karamelkleurig wordt.
Neem de pan van het vuur en voeg de room en de boter toe.
Zet de pan terug op het vuur en kook het kort tot een dikke saus.
laat het geheel een beetje afkoelen en giet dan de saus over de gebakjes.
Aantal personen
9.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een heerlijk romig en zoet gebakje voor bij de koffie.
Ingrediënten
Voor de banketbakkers room:
2,5 dl melk
25 gram bloem
50 gram suiker
2 eierdooiers
1/3 vanillestokje
Voor de vulling:
135 g bloem
75 g koude boter
75 g Nougatine
2 el fijne kristalsuiker
1-2 el ijskoud water
Voor de karamelsaus:
1 dl slagroom
50 gram boter
200 gram suiker
1 dl water
Extra nodig:
9 Mini quichevormpjes (ca.10 cm)
Bakpapier
Keramische bakkorrels
Spuitzak met stervormig mondje
2,5 dl melk
25 gram bloem
50 gram suiker
2 eierdooiers
1/3 vanillestokje
Voor de vulling:
135 g bloem
75 g koude boter
75 g Nougatine
2 el fijne kristalsuiker
1-2 el ijskoud water
Voor de karamelsaus:
1 dl slagroom
50 gram boter
200 gram suiker
1 dl water
Extra nodig:
9 Mini quichevormpjes (ca.10 cm)
Bakpapier
Keramische bakkorrels
Spuitzak met stervormig mondje
Hulpmiddelen & keukengerei
Oventemperatuur en baktijd:
Elektrische oven: 180°C
Heteluchtoven: 160°C
Gasoven: stand 3
Baktijd: 25 minuten
Elektrische oven: 180°C
Heteluchtoven: 160°C
Gasoven: stand 3
Baktijd: 25 minuten
Leuke tips
voeg een klein scheutje advocaat bij de room en decoreer de top met een halve paasei.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Borrelhapje
Recept ID
1399718
Homepage ID
1422104
Smaak
R
Teller
1269
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Bekleed de bodempjes van de vormpjes met een passend stukje bakpapier.
Vet de vormpjes in. Banketbakkersroom:
Breng het grootste gedeelte van de melk met het vanillestokje langzaam aan de kook en laat het stokje enige tijd in de melk trekken.
Meng de bloem met de eierdooiers en een klein scheutje achtergehouden melk tot een glad papje.
Voeg hier onder goed roeren en met kleine hoeveelheiden tegelijk de kokende melk bij.
Doe de massa terug in de pan. Breng ze onder zeer goed roeren aan de kook en laat ze ongeveer 3 minuten zachtjes doorkoken.
Verwijder het vanillestokje en
voeg de suiker toe.
Haal de room van het gas en laat de room nu even rusten.
Vet de vormpjes in. Banketbakkersroom:
Breng het grootste gedeelte van de melk met het vanillestokje langzaam aan de kook en laat het stokje enige tijd in de melk trekken.
Meng de bloem met de eierdooiers en een klein scheutje achtergehouden melk tot een glad papje.
Voeg hier onder goed roeren en met kleine hoeveelheiden tegelijk de kokende melk bij.
Doe de massa terug in de pan. Breng ze onder zeer goed roeren aan de kook en laat ze ongeveer 3 minuten zachtjes doorkoken.
Verwijder het vanillestokje en
voeg de suiker toe.
Haal de room van het gas en laat de room nu even rusten.
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Gelegenheid