Bereidingswijze
Voor het brooddeeg:
Hak de noten fijn.
Meng tarwebloem, gist, suiker, kaneel, fijngehakte notenmix en zout in een kom.
Meng het water met het ei en de boter en schenk het in een kuiltje bij de bloem.
Kneed het deeg in ca. 4 minuten met een mixer met deeghaken tot een elastisch deeg.
Vorm het deeg tot een mooie bol en laat het in de kom afgedekt met een theedoek 15 minuten rijzen.
Vet de springvorm in met boter.
Leg de bol deeg in het midden van de springvorm, en verdeel het over de gehele bodem van de springvorm.
Bestrijk het deeg licht met losgeklopt ei en bestrooi het met een beetje bloem.
Maak met een mes een verdeling op het deeg van acht gelijke punten (laat de punten in de springvorm zitten).
Laat het deeg afgedekt met een theedoek 45 minuten rijzen op een warme plaats.
Plaats een rooster onderin de oven en verwarm de oven voor.
Bak het brood in ca. 15 minuten gaar en mooi goud bruin.
Neem het uit de vorm en laat het uitdampen.
Snijd het afgekoelde brood in de acht punten en snijd de punten horizontaal door midden.
Voor de vulling:
Verdeel wat rucola over de broodbodems.
Snijd de roombrie in 8 dunne plakken en leg op elke broodpunt een plakje brie.
Snijd de peer in 8-16 dunne parten, snijd kroontje en klokhuis weg.
Leg op elke broodpunt 1-2 stukken peer.
Bestrooi de broodjes met fijngehakte notenmix en druppel er naar smaak honing over.
Dek de broodjes af met de kapjes.
Hak de noten fijn.
Meng tarwebloem, gist, suiker, kaneel, fijngehakte notenmix en zout in een kom.
Meng het water met het ei en de boter en schenk het in een kuiltje bij de bloem.
Kneed het deeg in ca. 4 minuten met een mixer met deeghaken tot een elastisch deeg.
Vorm het deeg tot een mooie bol en laat het in de kom afgedekt met een theedoek 15 minuten rijzen.
Vet de springvorm in met boter.
Leg de bol deeg in het midden van de springvorm, en verdeel het over de gehele bodem van de springvorm.
Bestrijk het deeg licht met losgeklopt ei en bestrooi het met een beetje bloem.
Maak met een mes een verdeling op het deeg van acht gelijke punten (laat de punten in de springvorm zitten).
Laat het deeg afgedekt met een theedoek 45 minuten rijzen op een warme plaats.
Plaats een rooster onderin de oven en verwarm de oven voor.
Bak het brood in ca. 15 minuten gaar en mooi goud bruin.
Neem het uit de vorm en laat het uitdampen.
Snijd het afgekoelde brood in de acht punten en snijd de punten horizontaal door midden.
Voor de vulling:
Verdeel wat rucola over de broodbodems.
Snijd de roombrie in 8 dunne plakken en leg op elke broodpunt een plakje brie.
Snijd de peer in 8-16 dunne parten, snijd kroontje en klokhuis weg.
Leg op elke broodpunt 1-2 stukken peer.
Bestrooi de broodjes met fijngehakte notenmix en druppel er naar smaak honing over.
Dek de broodjes af met de kapjes.
Aantal personen
8.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een verrukkelijk zoete noten brood gevuld met walnoten hazelnoten en amandelen
Ingrediënten
Voor het deeg:
350 g tarwebloem
1 zakje gist
1 tl suiker
½ tl kaneel
1 tl zout (ca. 4 g)
50 g fijgehakte walnoten, hazelnoten en amandelen
150 ml handwarm water
1 ei (kamertemperatuur)
25 g boter (zacht)
1 losgeklopt ei
Voor het beleg:
½ zakje rucola
300 g roombrie
1 grote handpeer
vloeibare honing
50 g fijngehakte
walnoten, hazelnoten en amandelen
Extra nodig:
mixer met deeghaken.
springvorm 24 cm
350 g tarwebloem
1 zakje gist
1 tl suiker
½ tl kaneel
1 tl zout (ca. 4 g)
50 g fijgehakte walnoten, hazelnoten en amandelen
150 ml handwarm water
1 ei (kamertemperatuur)
25 g boter (zacht)
1 losgeklopt ei
Voor het beleg:
½ zakje rucola
300 g roombrie
1 grote handpeer
vloeibare honing
50 g fijngehakte
walnoten, hazelnoten en amandelen
Extra nodig:
mixer met deeghaken.
springvorm 24 cm
Hulpmiddelen & keukengerei
Oventemperatuur en baktijd:
Elektrische oven: 220 °C
Heteluchtoven: 200 °C
Gasoven: stand 5
Baktijd: ca. 15 minuten
Elektrische oven: 220 °C
Heteluchtoven: 200 °C
Gasoven: stand 5
Baktijd: ca. 15 minuten
Leuke tips
strooi wat krenten en rozijnen in het deeg voor een lekker bijsmaakje
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Lunch/Brunch
Recept ID
1399717
Homepage ID
1422104
Smaak
Z
Teller
1267
Drank
Uit
Bookmarked
4
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Gelegenheid