Bereidingswijze
Vulling:
Klop de slagroom stijf.
Meng de 125 ml advocaat, het water en de taart mix 1 minuut met de mixer op de laagste stand tot een glad mengsel. Klop het daarna in 1 minuut op de hoogste stand tot een luchtig geheel.
Voeg de opgeklopte slagroom toe en meng het mengsel met een mixer op de laagste stand in 1 minuut tot een egaal mengsel.
Schenk het taartmengsel over de bodem.
Plaats de advocaattaart 2 uur in de koelkast.
Topping:
Klop de slagroom met de suiker stijf en bestrijk de zijkant van de taart met de slagroom.
Bedek de zijkant van de taart met Nougatine.
Verdeel de advocaat over de bovenkant van de taart; houd 2 cm van de rand vrij.
Decoreer de rand met toefjes slagroom en wat decoratie van chocolade.
Klop de slagroom stijf.
Meng de 125 ml advocaat, het water en de taart mix 1 minuut met de mixer op de laagste stand tot een glad mengsel. Klop het daarna in 1 minuut op de hoogste stand tot een luchtig geheel.
Voeg de opgeklopte slagroom toe en meng het mengsel met een mixer op de laagste stand in 1 minuut tot een egaal mengsel.
Schenk het taartmengsel over de bodem.
Plaats de advocaattaart 2 uur in de koelkast.
Topping:
Klop de slagroom met de suiker stijf en bestrijk de zijkant van de taart met de slagroom.
Bedek de zijkant van de taart met Nougatine.
Verdeel de advocaat over de bovenkant van de taart; houd 2 cm van de rand vrij.
Decoreer de rand met toefjes slagroom en wat decoratie van chocolade.
Aantal personen
8.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een heerlijk romig paas taartje van advocaat
Ingrediënten
Voor de bodem
300 gr Biscuitjes
(Het liefst Verkade Desgetive Puur)
125 gr Room Boter
Voor de vulling:
125 ml Advocaat
75 ml Water
1x Mon Chou Taart Mix
Voor de Topping:
250 ml Slagroom
50 ml Advocaat
Nougatine
250 ml Slagroom
30 g Suiker
Choco decoratie
300 gr Biscuitjes
(Het liefst Verkade Desgetive Puur)
125 gr Room Boter
Voor de vulling:
125 ml Advocaat
75 ml Water
1x Mon Chou Taart Mix
Voor de Topping:
250 ml Slagroom
50 ml Advocaat
Nougatine
250 ml Slagroom
30 g Suiker
Choco decoratie
Hulpmiddelen & keukengerei
mixer met garden
springvorm 24 cm doorsnede
steelpannetje
springvorm 24 cm doorsnede
steelpannetje
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1399716
Homepage ID
1422104
Smaak
R
Teller
1841
Drank
Uit
Bookmarked
11
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
1. Verkruimel de koekjes.
Maak ze niet té fijn, er moet nog wel echt een `crunch` inzitten.
2. Doe de 125 gram roomboter in een steelpannetje en smelt het.
Zorg dat het niet bruin wordt! Meng nu de kruimels met het boter.
3. Vet je springvorm in en bestuif het met een beetje bloem.
4. Doe de bodemmix in de springvorm en verdeel het goed.
5. Druk het aan met de bolle kant van een lepel en zet het in de koelkast.
Maak ze niet té fijn, er moet nog wel echt een `crunch` inzitten.
2. Doe de 125 gram roomboter in een steelpannetje en smelt het.
Zorg dat het niet bruin wordt! Meng nu de kruimels met het boter.
3. Vet je springvorm in en bestuif het met een beetje bloem.
4. Doe de bodemmix in de springvorm en verdeel het goed.
5. Druk het aan met de bolle kant van een lepel en zet het in de koelkast.
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Gelegenheid