Bereidingswijze
Meng in een kom de varkenshaas met het eiwit, bieslook, peterselie, cayennepeper en zout en peper naar smaak.
Verdeel het gehakt varkenshaasgehakt in 8 gelijke delen. Druk elk hoopje gehakt in je hand plat tot een lapje van 4 mm dik. Leg er 1 kwartelei in en vorm het gehakt om het ei. doe dit bij alle eitjes. Klop de eieren los met de melk en zout en peper naar smaak Meng de bloem in een diep bord met wat zout en peper. Wentel de eipakketjes voorzichtig door de gekruide bloem en schud het teveel eraf. Haal ze door het eimengsel en wentel ze door het broodkruim.
Verhit in een pan de olie tot 180 graden en frituur de eieren met 2-3 tegelijk in 4 min goudbruin. Schep ze met een schuimspaan uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier
Verdeel het gehakt varkenshaasgehakt in 8 gelijke delen. Druk elk hoopje gehakt in je hand plat tot een lapje van 4 mm dik. Leg er 1 kwartelei in en vorm het gehakt om het ei. doe dit bij alle eitjes. Klop de eieren los met de melk en zout en peper naar smaak Meng de bloem in een diep bord met wat zout en peper. Wentel de eipakketjes voorzichtig door de gekruide bloem en schud het teveel eraf. Haal ze door het eimengsel en wentel ze door het broodkruim.
Verhit in een pan de olie tot 180 graden en frituur de eieren met 2-3 tegelijk in 4 min goudbruin. Schep ze met een schuimspaan uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Dit is een recept van Michel Roux een sterren chef van het londense restaurant Le Gavroche
Ze zijn lauwwarm heerlijk als voorgerecht of zelfs als borrelhapje maar koud ook leuk om mee tenemen met een picknick
Dit is een recept met kwartel eitjes kan echter ook met een klein kippenei mogelijk heb je dan wat meer vlees nodig
Ze zijn lauwwarm heerlijk als voorgerecht of zelfs als borrelhapje maar koud ook leuk om mee tenemen met een picknick
Dit is een recept met kwartel eitjes kan echter ook met een klein kippenei mogelijk heb je dan wat meer vlees nodig
Ingrediƫnten
* 8 kwarteleitjes
* 300 gr varkensvlees fijngemalen
* 1 eiwit
* 1 theel fijngesneden verse bieslook
* 1 theel fijngesneden verse peterselie
* 1 mespunt cayennepeper
* zout en versgemalen peper
* 2 eieren
* 2 eetl melk
* 50 gr bloem (bestuiven)
* 100 gr wit broodkruim
* 3 dl arachideolie
* 300 gr varkensvlees fijngemalen
* 1 eiwit
* 1 theel fijngesneden verse bieslook
* 1 theel fijngesneden verse peterselie
* 1 mespunt cayennepeper
* zout en versgemalen peper
* 2 eieren
* 2 eetl melk
* 50 gr bloem (bestuiven)
* 100 gr wit broodkruim
* 3 dl arachideolie
Hulpmiddelen & keukengerei
keukenpapier
Leuke tips
serveer met wat mayonaise erbij
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Schots
Soort gerecht / gang
Voorgerecht
Recept ID
1399321
Homepage ID
1963755
Smaak
H
Teller
12044
Bron
tip culinair april 2006
Drank
Uit
Bookmarked
58
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Zet de kwarteleitjes in koud water op het vuur,breng een de kook en laat ze 3 min koken. Laat de eitjes schrikken in koud water,pel ze en dep ze droog met keukenpapier.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch
Gelegenheid