Bereidingswijze
Steek uit elk plakje bladerdeeg een rondje. Leg de rondjes op een met bakpapier bedekte bakplaat en prik er met een vork gaatjes in. Verdeel het uienmengsel over de deegrondjes en bak de quiches in 30 min goudbruin en gaar. Breng een pan met ruim water aan de kook. voeg de azijn toe en draai het vuur laag. Breek steeds 1 ei rustig boven een schaaltje en laat het rustig in het water glijden. Pocheer elk ei ongeveer 1.5 min (mag ook wat langer als je ze steviger wilt). Haal ze met een schuimspaan voorzichtig uit de pan en laat ze uitlekken. Knip eventuele losse slierten weg met een schaartje. Leg op elke quiche een eitje en garneer met een takje tijm.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Dit is een recept van Michel Roux een sterren chef van het londense restaurant Le Gavroche
Ingrediƫnten
* 100 gr boter
* 500 gr uien in dunne ringen
* 1.5 dl slagroom
* 1 theel verse tijmblaadjes + 4 takjes voor de garnering
* zout en versgemalen peper
* 4 plakjes bladerdeeg
* 3 theel wittewijn azijn
* 4 kippeneitjes
* eventueel wat verse geitenkaas
* 500 gr uien in dunne ringen
* 1.5 dl slagroom
* 1 theel verse tijmblaadjes + 4 takjes voor de garnering
* zout en versgemalen peper
* 4 plakjes bladerdeeg
* 3 theel wittewijn azijn
* 4 kippeneitjes
* eventueel wat verse geitenkaas
Hulpmiddelen & keukengerei
Steker 12 cm doorsnede
bakpapier
bakpapier
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Internationaal
Soort gerecht / gang
Lunch/Brunch
Recept ID
1399269
Homepage ID
1963755
Smaak
N
Teller
1189
Bron
tip culinair april 2006
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Smelt de boter op laag vuur. smoor hierin de uienongeveer 30 min op laag vuur, schep regelmatig om. Voeg de slagroom en de tijmblaadjes toe (en eventueel de geitenkaas) en laat alles nog 20 min stoven met de deksel op de pan. Breng op smaak met zout en peper. Verwarm de oven voor op 170 graden.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch
Gelegenheid